Debut ako z ríše snov! Šimon Nemec zahviezdil pri premiére v NHL

Ukázal, čo sa v ňom skrýva. Slovenský hokejista Šimon Nemec zaznamenal dve asistencie počas svojej premiéry v zámorskej NHL. V noci na ...
  • Zdroj: TASR/AP

Ukázal, čo sa v ňom skrýva. Slovenský hokejista Šimon Nemec zaznamenal dve asistencie počas svojej premiéry v zámorskej NHL. V noci na sobotu sa predstavil v prvej obrannej dvojici New Jersey v stretnutí so San Jose, v ktorom domáci Devils prehrali 3:6. Stal sa 96. Slovákom, ktorý nastúpil v profilige.

FOTOGALÉRIA: Šimon Nemec zahviezdil pri premiére v NHL

Nemec v zostave nahradil zraneného Dougieho Hamiltona. Devätnásťročný obranca zaznamenal svoj prvý bod už v 14. minúte, keď počas presilovej hry prestrelil bránku Kaapa Kähkönena, no odrazený puk sa dostal k Dawsonovi Mercerovi, ktorý vyrovnal na 1:1. Druhú asistenciu dosiahol v tretej tretine, keď sa presadil Ondřej Palát. Vďaka nej sa zároveň stal novým slovenským rekordérom. Nikto z jeho krajanov totiž nedokázal v úvodnom stretnutí získať viac ako jeden bod.

V prvom zápase za New Jersey odohral 22:38 minúty a bol najvyťažovanejším obrancom tímu. Pripísal si aj dva mínusové body, tri strely a jeden hit. Vlaňajšia draftová dvojka začala sezónu v klube Utica Comets, ktorého dres oblieka už druhý ročník. Na svoje konto si pripísal v 13 stretnutiach osem bodov (2+6).

„Na ľade som sa cítil dobre a snažil som sa užiť si tento moment. Bolo to bláznivé. Cítil som sa ako počas bežného dňa. Možno sa zajtra alebo počas ďalších dní budem cítiť inak," uviedol Nemec podľa oficiálnej webstránky klubu. Pochválil ho aj tréner Lindy Ruff: „Myslím si, že svoj prvý zápas zvládol veľmi dobre. Na ľade urobil veľa dobrých vecí. Zostal vo svojej pozícii a nestrácal veľa pukov."

Šimon Nemec sa nebojí zastať svojich spoluhráčov.
Konečne sa dočkal: Šimon Nemec je blízko debutu v NHL! Zobraziť článok

Devils prehrali po troch zápasoch. Sharks triumfovali v treťom z uplynulých štyroch duelov, no stále sú najhorším mužstvom súťaže. Mikael Granlund dosiahol v drese hostí 3 body (1+2), Anthony Duclair a Jacob MacoDonal zaznamenali zhodne po dva góly.

Columbus zdolal Ottawu 4:2. Hostia mali v 12. minúte dvojgólový náskok, ale Blue Jackets v ďalšom priebehu strelili štyri presné zásahy. Johnny Gaudreau a Zach Werenski dvakrát asistovali. Výrazný podiel na triumfe domácich mal brankár Elvis Merzlikins, ktorý predviedol 41 zákrokov.

Český útočník David Krejčí sa lúči s Bostonom.
V zbierke má Stanley Cup aj dve medaily z MS: Česká legenda končí kariéru Zobraziť článok

Výsledky NHL:

New Jersey Devils - San Jose 3:6 (1:1, 0:2, 2:3)

Góly: 14. Mercer (Nemec, Holtz), 43. J. Hughes, 53. Palát (Bratt, Nemec) – 3. MacDonald (Ferraro, Emberson), 23. MacDonald (Benning, Bailey), 30. Duclair (Granlund), 46. Duclair (Granlund), 54. Granlund (Duclair), 60. Eklund

Columbus - Ottawa 4:2 (2:2, 2:0, 0:0)

Góly: 15. Laine (J. Gaudreau, Werenski), 16. Voronkov, 26. Fantilli (Provorov, Danforth), 29. Jenner (Werenski, J. Gaudreau) – 9. Giroux (B. Tkachuk, Zub), 12. B. Tkachuk (Chabot, Batherson)

Tréner Vladimír Růžička a lavička HC Slovan Bratislava.
Šialené extraligové kolo: Slovan inkasoval 10 gólov, Humenné porazilo úradujúceho majstra Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});