V zbierke má Stanley Cup aj dve medaily z MS: Česká legenda končí kariéru

Hokejový útočník David Krejčí (37) sa zo zdravotných dôvodov rozhodol ukončiť aktívnu kariéru.

Hokejový útočník David Krejčí (37) sa zo zdravotných dôvodov rozhodol ukončiť aktívnu kariéru.

Fotogaléria

Agentúra GMG Hockey, ktorá ho zastupuje, to oznámila na sociálnych sieťach. Víťaz Stanleyho pohára z roku 2011 v tejto sezóne v drese Bostonu nikde nehral. V lete uviedol, že zvažuje neskorší návrat na ľad, aby si prípadne zahral na májových majstrovstvách sveta v Prahe.

"David dospel k tomuto záveru po konzultácii so svojím lekárom, pretože zranenia v dolnej časti tela ho obmedzujú do takej miery, že sa nemôže zapojiť do riadneho tréningu a záťaže," uviedli predstavitelia GMG Hockey vo vyhlásení. Krejčí sa k svojmu rozhodnutiu vyjadrí budúci týždeň na online tlačovej konferencii.

Hororové zranenie: Fínska hokejová hviezda ostala po kolízii s bránkou ochrnutá Zobraziť článok

Rodák z Olomouca v auguste oznámil odchod z NHL, kde odohral 16 sezón za Boston. Lákal ho však svetový šampionát a uvažoval o pôsobení v Európe. Sezónu 2021/22 strávil v extralige v drese Olomouca.

"Šampionát v Prahe ma láka. Na druhej strane však prevažujú iné veci. Zranenia, zdravie. Všetko je to na vážkach a je to hore, dole. Uvidíme," povedal Krejčí na júnovom odovzdávaní Zlatej hokejky a dodal, že zvažuje viacero možností.

"Nemyslím si, že som na 99 percent niekde na začiatku sezóny. V NHL, v Česku, v Európe, nikde. Ak sa budem rozhodovať do Vianoc, tak to bude trvať do Vianoc," povedal.

Hviezdny portugalský futbalista Cristiano Ronaldo.
Ronaldo má vážny problém: Portugalská hviezda čelí žalobe obrovských rozmerov! Zobraziť článok

Špekulovalo sa, že by mohol hrať za Olomouc, Třinec alebo Pardubice v Českej republike. Nakoniec sa však v lige už neobjaví. V NHL odohral 1032 zápasov s bilanciou 231 gólov a 555 asistencií.

Ďalších 160 zápasov odohral v play-off, v ktorých strelil 43 gólov a pridal 85 asistencií. S Bostonom rodák zo Šternberka okrem zisku Stanleyho pohára dvakrát postúpil do finále.

Krejčí získal dve bronzové medaily na majstrovstvách sveta a trikrát sa predstavil aj na olympijských hrách.

Na snímke bývalý slovenský reprezentačný brankár Július Hudáček.
Hudáček dal KHL zbohom: Nové pôsobisko už je známe, ako ho však príjmu fanúšikovia? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});