Pre Vlhovú je stredisko v Kanade veľká neznáma: Na kopci prvýkrát deň pred pretekmi

Po obrovskom slalome a slalome v americkom Killingtone sa Petra Vlhová (28) predstaví tento víkend v Kanade. V stredisku Mont Tremblant ...
  • Zdroj: TASR

Po obrovskom slalome a slalome v americkom Killingtone sa Petra Vlhová (28) predstaví tento víkend v Kanade. V stredisku Mont Tremblant ju čakajú dnes a v nedeľu preteky v obráku, a hoci tento kopec nepozná, berie to ako výzvu.

Naša lyžiarska hviezda priznala, že oproti slalomu je v tejto disciplíne o niečo pozadu. Navyše, samotný kopec v Kanade si vyskúšala vôbec prvýkrát v piatok počas úvodného tréningu.

FOTOGALÉRIA: Pre Vlhovú je stredisko v Kanade veľká neznáma

V Killingtone skončila Vlhová v obrovskom slalome desiata a preteky jej nevyšli podľa predstáv. V zámorí ju teraz čaká kanadský kopec, ktorý vôbec nepozná. Prvýkrát sa naň dostala až v piatok. „Veľa pretekárok tu nebolo a nevieme, aký je,“ načrtla Vlhová svoje plány.

Zároveň však dodala, že sa bude snažiť pripraviť čo najlepšie: „Ja sa chcem vždy čo najrýchlejšie prispôsobiť. Je tam však veľa premenných. Verím, že sa čo najrýchlejšie do toho vžijem. Je to však výzva pre všetkých, prvé kolo sa uvidí. Mám dosť veľa skúseností, aby som si s tým vedela poradiť,“

Vzápätí neváhala a otvorene priznala, že v disciplíne, ktorá ju cez víkend čaká, sa necíti úplne vo svojej koži: „V obráku sme trochu pozadu v porovnaní so slalomom. Momentálne budem chcieť útočiť na pódium, prípadne na víťazstvo. Môj cieľ bude nájsť správny dobrý pocit na lyžiach, aby som si ho vrátila späť. V obrovskom slalome sa totiž momentálne necítim dobre,“ uzavrela Petra, ktorá môže v nedeľu ťažiť aj z toho, že trať prvého kola postaví jej tréner Mauro Pini.

Po súťažnom víkende v Kanade si Vlhová odskočí na NHL.
Blízkosť stredísk v Kanade si pochvaľuje aj Vlhová: Preteky na svahu, kde zahynula manželka Neesona Zobraziť článok

Program:

Sobota 2. 12. - 17.00/20.15 - obr. slalom

Nedeľa 3. 12. - 17.00/20.15 - obr. slalom

Petra sa chce zlepšiť v obrovskom slalome.
Petrine plány v neznámom kanadskom stredisku: Dva obráky a potom Slafkovský Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk