Legendárny brankár Slovana Hovi: Raimo je môj sused a kapacita

Zostal prekvapený! Novým koučom hráčov Banskej Bystrice je už niekoľko dní fínska legenda Raimo Helminen (59). Rodáka z Tampere dobre ...
  • Zdroj: TASR

Zostal prekvapený! Novým koučom hráčov Banskej Bystrice je už niekoľko dní fínska legenda Raimo Helminen (59). Rodáka z Tampere dobre pozná bývalý gólman Slovana a jeho krajan Sasu Hovi (41).

Denníku Nový Čas povedal, že bývajú od seba pár metrov, ale o jeho príchode pod Tatry nemal ani tušenie. Prezradil aj to, že je to veľká osobnosť a Barani získali naozaj obrovskú kapacitu.

Doposiaľ bol na Slovensku medzi fanúšikmi z Fínov najznámejší bývalý gólman Slovana Sasu Hovi, ktorý chytal za belasých v rokoch 2006 až 2009 a získal aj dva tituly.

Teraz sa to môže však zmeniť, pretože novým šéfom lavičky Banskej Bystrice sa stal bývalý útočník Raimo Helminen. „Musím povedať, že ma táto správa prekvapila. Vôbec som netušil, že Raimo pôjde trénovať Bystricu. Poznáme sa dobre, býva v Tampere pár metrov odo mňa,“ povedal nám Hovi, ktorého Helminen pred príchodom pod Tatry nekontaktoval.

„Nie, nevolal mi a nepýtal si žiadne informácie. Ale je možné, že sa tak v blízkom čase stane.“ Helminen získal v hráčskej kariére viacero medailí z MS i z olympiád a pôsobil aj v NHL. „Vo Fínsku je to legenda. V posledných rokoch trénoval niekoľko sezón v ruskej KHL či už Jokerit, ale aj Rigu. Bystrický klub získal skvelého trénera,“ dodal Hovi.

Prísny výraz zdobí jeho tvár neustále.
Nový tréner Banskej Bystrice Helminen o svojom nekompromisnom štýle: Ja že na hráčov veľa kričím?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk