Brankár Jarry prepisoval históriu: Zachytil rozohrávku a cez celé klzisko skóroval

Prepisoval históriu! Hokejový brankár Pittsburghu Penguins Tristan Jarry (28) strelil v nočnom zápase NHL proti Tampe Bay (4:2) gól.
  • Zdroj: SITA/AP

Prepisoval históriu! Hokejový brankár Pittsburghu Penguins Tristan Jarry (28) strelil v nočnom zápase NHL proti Tampe Bay (4:2) gól.

FOTOGALÉRIA: Tristan Jarry

Stal sa tak prvým golman Pittsburghu, ktorému sa to v stretnutí zámorskej profiligy podarilo. Zároveň ide o prvého brankára v NHL za posledných 9 mesiacov. Naposledy skóroval vo februári 2023 Linus Ullmark z Bostonu. Za posledných 10 rokov je ale Jarry iba tretím brankárom v NHL, ktorý skóroval.

Slovenský hokejista Marián Studenič oslavuje gól so spoluhráčmi.
Historický moment Studeniča! Zámorský portál ho po zápase vychválil Zobraziť článok

Okrem prvého presného zásahu v kariére prispel k triumfu svojho tímu aj 39 zákrokmi Najväčšia chvíľa Jarryho prišla v 59. minúte. Tampa Bay sa snažila vyrovnať v hre bez brankára. Jarry ale zachytil nepresnú prihrávku domácich a bez váhania poslal puk cez celé klzisko do opustenej bránky.

Útočník Dalibor Dvorský bol v lete najvyššie draftovaným Slovákom z 10. miesta a nebude na šampionáte chýbať.
Juniorský šampionát sa blíži: Ktoré hviezdy prídu zo zámoria?! Zobraziť článok

„Ste svedkami histórie!“ kričal komentátor zápasu, ktorý tak chcel poukázať na to, že v histórii klubu ešte ani jeden brankár Penguins neskóroval v stretnutí NHL.

„Mal som šťastie. Je to pekný pocit, nestáva sa totiž často, že skóruje brankár. Ale úprimne, výhra ma pre mňa väčšiu cenu,“ povedal pre nhl.com Jarry, pre ktorého to bol druhý gól v kariére. V roku 2018 skóroval na farme Wilkes-Barre/Scranton.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});