Sparta oživila nádej na postup: Postaral sa o to Lukáš Haraslín!

Slovenský futbalista Lukáš Haraslín zariadil vo štvrtok gólom víťazstvo Sparty Praha nad Betisom Sevilla 1:0, ktorým český majster oživil ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský futbalista Lukáš Haraslín zariadil vo štvrtok gólom víťazstvo Sparty Praha nad Betisom Sevilla 1:0, ktorým český majster oživil nádej na postup do vyraďovacej časti Európskej ligy.

FOTOGALÉRIA: Lukáš Haraslín

Vo štvrtkových zápasoch 5. kola skupinovej fázy si postup do jarnej fázy súťaže definitívne zabezpečili West Ham United, FC Freiburg, Stade Rennes, Sporting Lisabon i Brighton & Hove Albion.

Haraslín nastúpil v základnej zostave Sparty a v 54. minúte sa postaral o jediný gól duelu s lídrom C-skupiny Betisom. Po prihrávke Lukáša Kuchtu si na hranici pokutového územia pripravil loptu na pravačku a zo svojej typickej pozície namieril presne k vzdialenejšej žrdi. Slovenský reprezentant patril medzi najaktívnejších hráčov zápasu, hral do 74. minúty.

"Rudí" oživili nádej na postup do jarnej časti EL. V tabuľke zaostávajú za Betisom o dva body a patrí im priebežné tretie miesto, ktoré by znamenalo účasť v play off Európskej konferenčnej ligy. Na konte majú sedem bodov, rovnako ako druhý Glasgow Rangers, s ktorým majú horšie vzájomné zápasy. Škótsky klub čakal vo štvrtok o 21.00 SEČ ešte domáci duel s Arisom Limassol.

V A-skupine majú isté prvé dve priečky West Ham a Freiburg. Účastník anglickej Premier League a minuloročný víťaz Európskej konferenčnej ligy spečatil postup do play off EL víťazstvom 1:0 na pôde Bačky Topola, o ktorom rozhodol v 89. minúte český stredopoliar Tomáš Souček. V druhom zápase skupiny Freiburg rozdrvil Olympiakos Pireus 5:0. Nemecký bundesligista položil základ víťazstva už v prvom polčase, v ktorom si vybudoval štvorgólový náskok vďaka čistému hetriku rakúskeho útočníka Michaela Gregoritscha.

V B-skupine si zaistil postup Brighton, ktorý triumfoval na ihrisku AEK Atény 1:0 gólom Joaa Pedra z pokutového kopu. V "déčku" sa k istej postupujúcej Atalante Bergamo pridal Sporting Lisabon, ktorý uhral na pôde účastníka talianskej Serie A remízu 1:1. Atalanta už má isté aj prvenstvo v tabuľke a postup priamo do osemfinále EL.

Hráči Rennes vyhrali na neutrálnej pôde v Budapešti nad Maccabi Haifa 3:0 a v "efku" už tiež nemôžu skončiť horšie ako na druhej priečke.

5. kolo skupinovej fázy Európskej ligy 2023/2024:
A-skupina:
SC Freiburg - Olympiakos Pireus 5:0 (4:0)
Góly:
3., 8. a 36. Gregoritsch, 42. Sildillia, 77. Doan

TSC Bačka Topola - West Ham United 0:1 (0:0)
Gól:
89. Souček

B-skupina:
AEK Atény - Brighton & Hove Albion 0:1 (0:0)
Góly:
55. Joao Pedro (z 11 m), ČK: 65. Gacinovič (AEK)

C-skupina:
Sparta Praha - Betis Sevilla 1:0 (0:0)
Gól:
54. HARASLÍN
/L. Haraslín (Sparta) dal v 54. min gól, hral do 74. min/

D-skupina:
Atalanta Bergamo - Sporting Lisabon 1:1 (1:0)
Góly:
23. Scamacca – 56. Edwards

Sturm Graz - Raków Čenstochová 0:1 (0:0)
Gól:
81. Yeboah

F-skupina:
Maccabi Haifa - Stade Rennes 0:3 (0:1)
Góly:
29. Terrier, 47. Gouiri, 90.+3 Rieder

Na snímke uprostred hráč Juraj Kucka (Slovan) sa teší z gólu so spoluhráčmi na 1:1.
Misia splnená predčasne! Dvojgólový Kucka poslal Slovan do ďalšej fázy EKL Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});