Netradičný spôsob pomoci pre charitu: Hviezda F1 šla donaha!

Pilot formuly 1 Valtteri Bottas pomohol zarobiť 150.000 dolárov na mužskú osvetovú kampaň Movember vďaka kalendáru, v ktorom sú jeho ...
  • Zdroj: Northfoto

Pilot formuly 1 Valtteri Bottas pomohol zarobiť 150.000 dolárov na mužskú osvetovú kampaň Movember vďaka kalendáru, v ktorom sú jeho odhalené fotografie.

FOTOGALÉRIA: Valtteri Bottas

Pôvodný náklad 10.000 kusov bol okamžite vypredaný a nasledoval dotlač. Z každého kalendára išlo päť dolárov na výskum rakoviny prostaty,

"Ďakujem všetkým za podporu Movemberu. S darmi a kalendármi sme sa dostali na výraznú sumu. Presné čísla budú jasné až v budúcich dňoch, ale bavíme sa tu zhruba o 150 tisícoch dolárov," napísal na sociálnej sieti X v závere novembrovej akcie Bottas, ktorý na fotografiách pózuje nahý s odhaleným pozadím.

Fínsky pilot tímu Alfa Romeo dostal nápad na odvážny kalendár po tom, ako ho jeho partnerka Tiffany Cromwellová vyfotografovala nahého v potoku v Colorade. Fotka vzbudila obrovský ohlas na instagrame a bola predaná na charitu.

"Ľudia sa ma pýtali: 'Prečo to robíš? Prečo nám ukazuješ svoj zadok? 'Ale keď som im vysvetlil ten charitatívny aspekt, vzali to," povedal Bottas serveru speedcafe.com počas novembrovej Grand Prix Las Vegas.

"Asi si viete predstaviť, že sme si pri tom fotení užili veľa zábavy," dodal dvojnásobný vicemajster sveta z čias pôsobenia v Mercedese a víťaz desiatich Veľkých cien.

S nepochopením sa Bottas spočiatku stretol aj u svojej matky. "Nevie veľmi dobre po anglicky, a keď videla niektoré videá, čo som o tom nakrútil, bola veľa zmätená. 'Si si istý, že toto je cesta, ktorú chceš ísť? 'pýtala sa ma. Takže sem jej to musel vysvetliť a už je to v pohode," uviedol štyridsaťtriročný Fin.

Moderátor Florian König (vpravo) sa roky dobre poznal s Michaelom Schumacherom.
Známy moderátor F1 o pripravovanom dokumente: Čo prezradil o Schumacherovi? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk