Vémola prichádza o člena rodiny: Nechcem byť pri tom!

Karlos Vémola zhruba mesiac pred svojím rozlúčkovým zápasom v pražskej O2 Aréne prechádza ťažkým obdobím. Prichádza o člena rodiny a ...
  • 8Galéria
  • Zdroj: instagram @karlos_terminator_vemola

Karlos Vémola zhruba mesiac pred svojím rozlúčkovým zápasom v pražskej O2 Aréne prechádza ťažkým obdobím. Prichádza o člena rodiny a hovorí: Nechcem byť pri tom!

Fotogaléria

Karlos Vémola (38) má zhruba mesiac do svojho posledného zápasu v pražskej O2 Aréne, v ktorom si zmeria sily so Slovákom Samuelom "Pirátom" Krištofičom. V príprave však nezažíva maximálnu pohodu, akú by si predstavoval. Pretože prichádza o, ako sám hovorí, člena svojej rodiny - tigricu Antoniu Rambu mu zabaví Miniesterstvo životného prostredia a pošle do Nemecka, kde na ňu čaká biologická príbuzná. O tejto situácii porozprával český MMA bojovník pre CNN Prima News.

"Antonia Ramba bohužiaľ nemá CITES, čo znamená zdroj pôvodu, ale ja verím, že zviera nie je vec a že by sa snáď našla nejaká cesta, ako to riešiť," hovoril Karlos Vémola, ktorý je milovníkom a vášnivým chovateľom divých zvierat. Vo svojej zbierke má aj leva, žraloka či krokodíla. Bez platnej a riadnej dokumentácie je v ČR nelegálne chovať tigra.

Terminátor (vľavo) si to už čoskoro rozdá s Pirátom.
Oktagon odpálil ďalšiu veľkolepú šou v Nemecku: Vémola vytočil domácich do červena! Zobraziť článok

Vémola priznáva, že spravil chybu, keď si poriadne veci neoveril. "Chápem, že som si na začiatku toto všetko mal overiť, že som chyboval. Ale snažím sa vysvetliť úradom, nech netrestajú to zviera, ale mňa. Dostal som pokutu, musím nejaké veci napraviť, so všetkým súhlasím, ale toto nie je voľne žijúci tvor."

Tigricu Antoniu Rambu teraz čaká cesta z Vémolandu, ako volá Karlos svoje honosné sídlo, do Nemecka. "Bude tam úplne odrezaná od sveta, chcú ju odviezť do podmienok, na ktoré nie je zvyknutá. Tu má dobrý vzťah aj s levicou, s ktorou zdieľajú výbeh. Chcel som, aby ju aspoň nechali v Česku a ja som ju mohol chodiť kontrolovať. Údajne ale nie je v tejto chvíli žiadna ZOO v ČR voľná," hovoril Terminátor.

Tvrdý bojovník netají, že odchod tigrice neberie vôbec ľahko on ani členovia jeho rodiny. "Nebude to ťažké len pre mňa, ale pre celú rodinu. Je to člen rodiny. Máme obývačku prepojenú s klietkou a deti na ňu cez sklo stále pozerajú. Keď si pre ňu prídu, nechcem pri tom byť," dodáva smutný Vémola.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});