Saganov manažér Uboldi opísal Peťov program na ceste na OH: Budú to preteky s časom!

Peter Sagan (33) sa v posledných rokoch vo svetovej cyklistike vyčerpal. Zranenia, strata motivácie a noví, hladní súperi ho stiahli ...
  • Zdroj: fb/PetoSagan

Peter Sagan (33) sa v posledných rokoch vo svetovej cyklistike vyčerpal. Zranenia, strata motivácie a noví, hladní súperi ho stiahli z vrcholu, na ktorom sa dlhé roky nachádzal.

FOTOGALÉRIA: Sagan

Teraz, vo veku 33 rokov, potreboval niečo nové. Rozhodol sa pre návrat k svojim koreňom - horskému bicyklovaniu. Jeho cieľom je olympiáda v Paríži, no cesta tam nebude ľahká.

Súperi sú mladší, odhodlanejší a hladní po víťazstve. Saganova snaha je ako poriadna naháňačka - plná výziev a neistôt. Vrátiť sa ku koreňom znamená nielen súťažiť, ale aj nájsť späť pôvodnú radosť a lásku k cyklistike. Jeho príbeh nie je len o pretekoch, ale aj o odvahe čeliť novým začiatkom s odhodlaním a so sebadôverou. Saganov návrat k horskému bicyklovaniu je však primárne snažením dostať sa na olympiádu, ktorá sa koná už na budúci rok v Paríži. To však neznamená, že cestu úplne vylúčil zo svojho kalendára.

Peter Sagan zobral Marlona na pódium, kde boli aj Mark Cavendish a Tadej Pogačar.
Peter a Katka Saganovci opäť spolu: Takto si užívali aj s Marlonom! Zobraziť článok

„Peter absolvuje dvoje cestné preteky pred Parížom ako tréning na olympijské hry. Po hrách absolvuje ešte 2-krát preteky na ceste. Čo sa týka účasti v Paríži, budú to také preteky s časom,“ líčil Tourminátorove najbližšie plány manažér Gabriele Uboldi, jeho pravá ruka. Kvalifikačný proces na OH sa začal už vlani 7. mája a potrvá do 26. mája budúceho roka. Sagan tak musí začať čo najskôr získavať potrebné body.

„Slovensko totiž momentálne skoro žiadne nemá. Nemáme nikoho, kto by jazdil preteky na svetovej úrovni. Pred Riom sme jedného chlapca, ktorý jazdil menšie preteky a zbieral body, mali. Preto som potom mohol odjazdiť zopár pretekov, pridať pár bodov a obsadiť to jedno miesto. Ale teraz je to iné,“ povzdychol si samotný Sagan, ktorý absolvuje cestnú časť prípravy v drese slovenského tímu Pierre Baguette, kde momentálne zastáva funkciu športového manažéra jeho brat Juraj.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});