Olympijský víťaz sa po amputáciách učí hrať tenis: Dojemné slová od malej dcérky

Každý deň je pre neho novou výzvou. Olympijský víťaz z Turína 2006 Roman Kostomarov (46) bojuje statočne s nepriazňou osudu. Nedávno ...
  • Zdroj: instagram/romankostomarovkrs

Každý deň je pre neho novou výzvou. Olympijský víťaz z Turína 2006 Roman Kostomarov (46) bojuje statočne s nepriazňou osudu. Nedávno dostal novú protézu pravej ruky, s ktorou sa učí hrať tenis.

FOTOGALÉRIA: Roman Kostomarov

Hviezdny tanečník na ľade si postupne zvyká na obmedzenia po vyliečení sa ťažkého zápalu pľúc a následnej amputácii končatín. Robí všetko preto, aby mohol plnohodnotne žiť, denne trávi niekoľko hodín v posilňovni.

Ruský krasokorčuliar Roman Kostomarov aj po amputácii ukazuje nezlomnú vôľu.
Krasokorčuliar po amputácii končatín: Nechcel som viac žiť! Zobraziť článok

„Spočiatku to bolo obrovské sklamanie. Bez rúk je to hrozne ťažké... Psychicky i fyzicky. Ale dá sa nájsť výhodisko, pokiaľ človek naozaj chce. A ja chcem veľmi,“ napísal Kostomarov na sociálnu sieť, ktorý už napríklad behá, pláva či šoféruje auto.

 

 

Spočiatku bojoval Roman s tým, aby vôbec v ruke udržal raketu. Tá mu lieta na všetky strany. Potom prišiel nápad, raketu si priviazať o protézu pomocou obväzov.

Na snímke ruský tanečný pár Oksana Domninová a Roman Kostomarov.
Dojímavé scény: Amputovali mu nohy, ex-krasokorčuliar sa vrátil na ľad Zobraziť článok

Za Kostomarovym pokroko stojí obrovské úsilie a pevná vôľa. Obrovským dopingom pre ruského športovca je jeho najbližšia rodina, ktorá ho podporuje. „Oci, si dobrý,“ povzbudzovala ho dcéra Nasťa. „Odviedol som profesionálnu prácu s tou nohou?“ opýtal sa následne Kostomarov na jej odbroný názor. „Áno, oci,“ upokojovala ho detským hlasom 9-ročná dcérka. Možno aj toto pomôže olymjiskému víťazovi, aby sa raz vrátil s korčuľami na ľad, o čom Roman stále sníva.   

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});