Prešiel si všeličím, ale toto ešte nezažil: Hviezdny LeBron James sa chytal za hlavu!

Americký basketbalista LeBron James už toho zažil v NBA viac než dosť, ale takú vysokú prehru ako teraz, si dosiaľ nepamätal.
  • Zdroj: Northfoto

Americký basketbalista LeBron James už toho zažil v NBA viac než dosť, ale takú vysokú prehru ako teraz, si dosiaľ nepamätal.

FOTOGALÉRIA: LeBron James

Legenda Los Angeles Lakers prehrala so svojím tímom na palubovke Philadelphie 94:138, čiže o 44 bodov, a to je najviac v jeho 20-ročnej kariére v zámorskej profilige. Dosiaľ utrpeli Lakers s Jamesom v zostave najvyššiu prehru o 42 bodov, uštedrila im ju Indiana v roku 2019.

Hráči 76er zdolali Lakers siedmykrát v neprerušenej sérii. Úradujúci MVP NBA Embiid dosiahol šiesty triple-double v kariére s 30 bodmi, 11 doskokmi a 11 asistenciami. Bol to pre Embiida prvý zápas v sezóne a siedmy v kariére s viac ako 10 asistenciami. A to ešte štvrtú štvrtinu tento 29-ročný kamerunský pivot presedel na lavičke, lebo už bolo rozhodnuté.

"Pýtate sa, čo treba zmeniť, aby sa to už neopakovalo? Veľa," stručne skonštatoval James pre zámorské médiá. "Lakers sú môj obľúbený tím. Kedykoľvek proti nim hrám, chcem zvíťaziť. Samozrejme, funguje to tak aj proti každému inému tímu," uviedol Embiid, ktorého basketbalovým vzorom bol kedysi Kobe Bryant.

Domáci totálne prevýšili hostí najmä spoza trojkového oblúka, kde boli úspešní 22-krát. Lakers trafili iba sedem trojok. "Zabili nás v tejto štatistike. Klobúk dolu, ako im to strieľalo," uznal James, ktorý ukončil zápas s 18 bodmi a 5 asistenciami. Tréner hostí Darvin Ham smutne skonštatoval: "Súťaživosť nášho súpera bola úplne na inej úrovni ako tá naša. Jednoducho nás vypojili..."

James sa môže máličko potešiť aspoň z prekonania ďalšieho rekordu NBA. Tým, že strávil na palubovke takmer 30 minút, sa dostal historicky na prvé miesto v odohranom čase v NBA vrátane zápasov v play-off. "Nemôžem povedať nič iné než to, že to pre mňa nič neznamená," zakončil štvornásobný šampión a štvornásobný MVP NBA.

Americký basketbalista Draymond Green je známy svojou výbušnou povahou.
Basketbal si pomýlil s MMA: Hviezdny Američan sa na ihrisku pokúšal uškrtiť súpera! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});