Hokejoví fanúšikovia si vyžiadali do brány futbalovú legendu Petra Čecha

Stal sa priekopníkom! Peter Čech (41) si po futbalovej Premier League zachytal už aj v najvyššej hokejovej súťaži na Britských ostrovoch.
  • Zdroj: Belfast Giants/ William Cherry

Stal sa priekopníkom! Peter Čech (41) si po futbalovej Premier League zachytal už aj v najvyššej hokejovej súťaži na Britských ostrovoch.

Za obhajcu titulu Belfast Giants odchytal v závere stretnutia s tímom Glasgow Clan necelých päť minút a prispel k víťazstvu 5:1. Brankárska futbalová legenda nedostala gól ani v hokejovom výstroji.

FOTOGALÉRIA: Peter Čech

Bývalý český futbalový reprezentant má za sebou síce krátky, ale zato úspešný debut v britskej hokejovej Elite League. Úradujúci majster zo severoírskeho Belfastu ho angažoval na hosťovanie z druholigového Oxford City Stars na výpomoc. Giants majú totiž problém s brankármi. Jednotkou je Kanaďan Tyler Beskorowany (33), ktorý bol pred tromi rokmi ozdobou slovenskej extraligy v drese Banskej Bystrice.

Momentálne sa však trápi a jeho úspešnosť zákrokov je iba 89 percent. Aj preto fanúšikovia klubu skandovali „My chceme Čecha“ a kouč ich želaniu vyhovel. „Potešilo ma to, tak ako každého športovca, keď cíti podporu,“ uviedol Čech, ktorý necítil nezvozitu, keďže vo futbale odchytal množstvo dôležitých duelov.

Zápas medzi Ottawou a Floridou priniesol riadnu mastenicu.
Kuriózny zápas v NHL: Rozhodca vylúčil všetkých hráčov na ľade Zobraziť článok

Veľmi si však cení aj túto skúsenosť. „Je to pre mňa výnimočný moment, na ktorý budem vždy spomínať. Nikdy som si nemyslel, že by sa mi to mohlo podariť,“ povedal bývalý gólman Chelsea, Arsenalu, Rennes či pražskej Sparty po premiére v profesionálnom hokeji. Týmto víťazstvom Belfast prerušil sériu štyroch prehier.

Čechova hokejová kariéra

  • 2019/2020, Guildford (3. liga)
  • 2021/2022, Guildford (3. liga)
  • 2022/2023, Chelmsford (2. liga)
  • 2023/2024, Oxford (2. liga), Belfast (1. liga)
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk