Z brankára Karvinej Dominika Holeca odhŕňač snehu: Zahanbil pomalého usporiadateľa!

Zápas, na ktorý by najradšej zabudol! Futbalisti Karvinej nevyhrali v českej lige nad Sigmou Olomouc (0:2) ani na trinásty pokus. Slovenský ...
  • Zdroj: mfkkarvina.cz

Zápas, na ktorý by najradšej zabudol! Futbalisti Karvinej nevyhrali v českej lige nad Sigmou Olomouc (0:2) ani na trinásty pokus. Slovenský brankár domáceho tímu Dominik Holec (29) vraj taký súboj ešte nezažil.

FOTOGALÉRIA: Dominik Holec

Sporný inkasovaný a na opačnej strane neuznaný gól, do očí bijúci rasizmus z tábora olomouckých fanúšikov či ihrisko na hranici regulárnosti po hustom snežení v závere prvého polčasu. Moravsko-sliezske derby sa vymykalo z bežného štandardu. 

Sigma sa po výhre vyšvihla na 4. miesto tabuľky, Karviná ostáva trinásta s trojbodovým náskokom pred poslednými Českými Budějovicami. „Som nahnevaný, lebo prvý gól sme dostali z jasného ofsajdu. VAR to nevidel, keďže rozhodcovia vraj nemali preukázateľný záber, čomu nerozumiem. Naopak, my sme dali gól, ktorý neplatil a rozhodca si to ani nešiel overiť na videu. Netvrdím, že sme prehrali jeho vinou. Ťažko totiž môžeme myslieť na body, ak si nevytvoríme poriadnu šancu,“ uviedol Holec pre Nový Čas.

Oba góly inkasoval na začiatkoch polčasov. Pred štartom druhého prišlo k odpratávaniu snehu z ihriska. Aj preto sa prestávka natiahla. „Trvala 35 minút. Každú chvíľu bola situácia iná. Dokonca hrozilo, že sa zápas nedohrá. Či bola plocha vhodná na futbal, to musia posúdiť iní. Podľa mňa to nebolo celkom v poriadku a s futbalom to nemalo veľa spoločné.“ Jeho spoluhráči sa museli prezliecť do zelených dresov. „V bielych ich nebolo vôbec vidieť. Niektorí ani nemali rovnaké čísla, s akými začali.“

Hoci bola Karviná po zmene strán lepším tímom, zdramatizovať zápas kontaktným gólom sa jej nepodarilo. Ani vo finiši, keď si Holec vymenil úlohy s usporiadateľom. „Rozhodca prerušil zápas, lebo nevidel čiary. Usporiadatelia nepočuli dobre jeho pokyny a nevedeli, čo majú odhrabávať. Chcel som, aby sa čo najskôr pokračovalo v hre, tak som to zobral do vlastných rúk a rýchlo som čiary od snehu očistil.“ Mrzí ho, že ľudia tomu na sociálnych sieťach venovali väčšiu pozornosť ako ich neuznanému gólu.

Ešte viac ho vytočili rasistické prejavy olomouckých fanúšikov na stredopoliara Aboubacara Traorého z Pobrežia Slonoviny. Očividne diskriminovaný africký futbalista na ne nereagoval. „Pri každom jeho dotyku s loptou sa zo sektora hostí ozývali opičie pokriky. To je pre mňa absolútne neprípustné. Toto by malo navždy zmiznúť z futbalu i zo života. Je nepochopiteľné, že sa podobné veci stále dejú. Po zápase som upozornil novinárov, aby sa o tom zmienili a kompetentní ľudia to riešili,“ dodal Holec.

Španielsky futbalový tréner Pep Guardiola.
Guardiola vzdal hold zosnulému trénerovi: Na Barcelonu mal neuveriteľný vplyv Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});