Sľubné prvé kolo Vlhovej: Podarí sa jej ukončiť Killingtonské trápenie?

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala na treťom mieste po úvodnej pätnástke 1. kola slalomu Svetového pohára v americkom Killingtone.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala na treťom mieste po úvodnej pätnástke 1. kola slalomu Svetového pohára v americkom Killingtone.

Fotogaléria

Na vedúcu domácu pretekárku Mikaelu Shiffrinovú strácala 28 stotín sekundy. Druhá bola Nemka Lena Dürrová (+0,19). Menej ako pol sekundy strácali aj štvrtá Švajčiarka Wendy Holdenerová a piata Leona Popovičová z Chorvátska.

Vlhová štartovala s číslom šesť a mala pomalší úvod ako Shiffrinová. Držala však rytmus a na druhom medzičase mala takmer rovnaký čas s Američankou. V strmine sa prezentovala svojím typickým agresívnym štýlom, ale v závere stratila a zaradila sa na tretie miesto.

(ilustračné foto)
Futbalový svet smúti: Zomrel legendárny tréner Anglicka či Barcelony Zobraziť článok

Domáca päťnásobná víťazka nastúpila s trojkou a od prvých bránok sa dostala do ideálneho tempa. Pred druhým medzičasom mala menšie zaváhanie, no predviedla silný záver a na Lenu Dürrovú získala dve desatiny. Nemka predviedla dynamickú jazdu, problémy jej urobili len terénne nerovnosti.

Blízko k pódiu sú aj Holdenerová a Popovičová. Ďalšie pretekárky už výrazne zaostávali, šiesta domáca Paula Moltzanová mala manko 1,21 sekundy na jej reprezentačnú kolegyňu. Jazda nevyšla Rakúšanke Katharine Liensbergerovej, ktorá vypadla.

Druhé kolo je na programe o 19.00 SEČ.

Na snímke Juraj Slafkovský.
Slafkovský baví Montreal: Na TOMTO sa zabavila celá striedačka Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});