Žreb prisúdil Slovenkám zaujímavého súpera: S kým sa stretnú v súboji o finálový turnaj?

Slovenské tenistky privítajú v kvalifikácii o postup na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej 2024 Slovinsko. Rozhodol o tom nedeľňajší ...
  • Zdroj: TASR

Slovenské tenistky privítajú v kvalifikácii o postup na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej 2024 Slovinsko. Rozhodol o tom nedeľňajší žreb v Malage. Hrať sa bude 12.-13. apríla s najväčšou pravdepodobnosťou v bratislavskom NTC.

FOTOGALÉRIA: Anna Karolína Schmiedlová

Slovenský tím bol pred žrebom nasadený a okrem Slovinska ešte mohol dostať za súpera Belgicko, Veľkú Britániu, Brazíliu, Poľsko, Ukrajinu, Mexiko, alebo Japonsko. Budúcoročný finálový turnaj sa opäť uskutoční v Seville. Istú účasť už majú obhajkyne trofeje Kanaďanky, Talianky, domáce Španielky a Česky, ktorým udelili voľnú kartu.  

Slovenkám v tomto roku tesne ušiel postup na finálový turnaj, keď v apríli podľahli v Bratislave Taliansku 2:3. V novembri zdolali v NTC aréne Argentínu 3:1 a udržali sa v I. svetovej skupine.  

Žreb kvalifikácie o postup na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej 2024:

Austrália - Mexiko, Švajčiarsko - Poľsko, Francúzsko - Veľká Británia, USA - Belgicko, Japonsko - Kazachstan, Brazília - Nemecko, SLOVENSKO - Slovinsko, Ukrajina - Rumunsko

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});