Fantastická správa: Účasť obrovskej hviezdy na MS20 potvrdená!

Už o mesiac to vypukne! Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov sa na majstrovstvách sveta vo Švédsku pobije o čo najlepší výsledok. ...

Už o mesiac to vypukne! Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov sa na majstrovstvách sveta vo Švédsku pobije o čo najlepší výsledok. Rysuje sa silný tím, tréner Ivan Feneš potvrdil účasť jednej z našich najväčších hviezd zo zámoria.

Fotogaléria

Približne o mesiac odštartujú majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov vo Švédsku. Slovensku sa rysuje kvalitný tím a mohol by sa pobiť o cenné kovy, aj keď konkurencia bude tradične obrovská. Tréner Ivan Feneš prezradil pre TVNOVINY.sk, že širšia nominácia je už hotová a zverejnená bude koncom novembra.

Fantastickou správou je, že chýbať nebude hviezdny útočník Dalibor Dvorský, ktorého si v 1. kole z celkového 10. miesta tohtoročného draftu vybral tím St.Louis Blues. "Jeho uvoľnenie pre potreby reprezentácie je schválené a pripravujeme už jeho príchod na Slovensko," potvrdil Feneš. Dvorský sa v úvode sezóny trápil vo Švédsku, ale po presune do zámoria žiari. V tíme Sudbury Wolves v OHL je lídrom, na konte má osem gólov a 15 bodov v 12 zápasoch.

Na snímke slovenskí a českí fanúšikovia pózujú pred Riga Arénou pred zápasom Slovensko - Česko na 86. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige 2023.
Svetový pohár v hokeji hľadá nový model: Spoločný tím Slovenska a Česka? Zobraziť článok

Feneš potvrdil, že na šampionáte počíta s brankárskym tandemom Adam Gajan - Samuel Urban. V obrane by nemal chýbať len 16-ročný Luka Radivojevič, ktorý nedávno absolvoval svoju premiéru v elitnej švédskej SHL. Chýbať nebude ani Maxim Štrbák, ktorého si Buffalo vybralo v druhom kole draftu.

Lídrom defenzívy Slovákov by mohol byť Šimon Nemec, draftová dvojka 2022 a bronzový medailista z Pekingu. Nemec vlani prekonal rekordy AHL v počte gólov a bodov obrancu do 19 rokov. V kempe New Jersey podával výborné výkony, napriek tomu hrá na farme v Utice. Podľa Feneša zatiaľ o jeho účasti na MS20 nie je rozhodnuté, pretože je v hre jeho povolanie do NHL.

"Robíme pre to všetko. Odpoveď z New Jersey ohľadom Šimona Nemca čakáme v najbližších hodinách, respektíve dňoch. Jedna vec je záujem hráča, ktorý chce prísť. Druhý pohľad je jeho zamestnávateľ, ktorý má konečné slovo v tom, či Šimona uvoľní do reprezentácie, alebo povolá do NHL. Obe možnosti sú aktuálne v hre," prezradil hlavný tréner slovenskej reprezentácie do 20 rokov.

Nepochybne najväčšou hviezdou by bol útočník Juraj Slafkovský. Najlepší strelec, najproduktívnejší a najužitočnejší hráč bronzovej olympiády v Pekingu ale pravidelne nastupuje na krídle druhého útoku Montrealu Canadiens a je nepravdepodobné, že ho klub uvoľní. Potvrdil to aj tréner Feneš. "Je to najmä našim snom. Sme v rovnakej situácii, v akej sme boli pred rokom, a síce že nikto nám teraz nedá odpoveď. Druhá vec je rozhodnutie Montrealu, tretia záujem hráča a štvrtý pohľad je pozícia hráča v klube. Juraj to v Montreale nemá ľahké, takže ho momentálne nechceme zaťažovať vecami ohľadom účasti na MS. K telefonátu určite dôjde, ale zrejme vieme, aká bude odpoveď."

Čo sa týka ofenzívy, v hre sú zaujímavé mená ako Filip Mešár či Adam Sýkora. Výbornou správou je, že sa uzdravil Samuel Honzek, draftová šestnástka. Zranenie utrpel v prípravnom zápase v drese Calgary Flames. Už však trénuje s tímom Vancouver Giants vo WHL a podľa posledných správ zo zámoria by mohol sezónnu premiéru absolvovať už tento víkend. Tréner Feneš netají, že s ním počíta do elitného útoku.

Calgary neuspelo proti Nashvillu.
Hrdinský čin rozhodcu v NHL: Neuveríte, ako ochránil hráča Calgary pred ťažkým zranením! Zobraziť článok

"Pevne verím, že ho uvidím v zostave čo najskôr a že bude zdravotne na tom tak, aby mohol byť o mesiac na finálnej súpiske. Prísť o Sama by bolo pre nás obrovskou stratou. Vidím ho v našom tíme v prvej formácii, takže mal by patriť k našim najväčším hviezdam," uviedol Feneš.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});