Svetový pohár v hokeji hľadá nový model: Spoločný tím Slovenska a Česka?

Spoločný tím Slovenska a Česka? Špekulácie okolo Svetového pohára v hokeji sa množia. Počas zápasov NHL v Európe sa otvorila téma Svetového ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Spoločný tím Slovenska a Česka? Špekulácie okolo Svetového pohára v hokeji sa množia. Počas zápasov NHL v Európe sa otvorila téma Svetového pohára.

FOTOGALÉRIA: Svetovy pohar

Naposledy sa Svetový pohár konal v roku 2016, vtedy na ňom hralo osem tímov – Kanada, USA, Švédsko, Fínsko, Česko, Rusko, výber Severnej Ameriky do 23 rokov a výber Európy. Pôvodne plány boli, že ďalšie takéto podujatie sa odohrá v krátkom čase. Prišiel však koronavírus a vojna na Ukrajine.

Kapitán Slovana Michal Sersen už šiesty týždeň chýba v zostave belasých.
Obranca Sersen je mimo hry už šiesty týždeň: Prečo chýba kapitán Slovana v zostave? Zobraziť článok

Teraz sa objavili informácie, že Svetový pohár by sa mohol konať vo februári roku 2025. Odohrali by ho ale iba štyri tímy – Kanada, USA, Švédsko a Fínsko.

Trenčín privítal v predohrávke 20. kola Nitru.
Nitrania vyrabovali Trenčín: O zisku troch bodov rozhodli v záverečnom dejstve Zobraziť článok

Ďalší ale spomínajú, že by hrať mali aj zmiešané reprezentácie viacerých krajín. Jedným takým tímom by mohla byť spoločná reprezentácia Slovenska a Česka. Vedenie NHL chce turnaj iba z hráčov NHL. Česi by síce dokázali tím zložiť aj so svojich hráčov, ale otázne by bolo, aká by bola jeho kvalita. A práve tá by sa mohla zvýšiť spojením so slovenskými hráčmi.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});