Djokovič totálne vybuchol: Nehoráznosť! TOTO som ešte nezažil

Novak Djokovič štartuje na finálovom turnaji Davisovho pohára v španielskej Malage. Dopingoví komisári ho naháňali s ihlou a skúmavkou ...

Novak Djokovič štartuje na finálovom turnaji Davisovho pohára v španielskej Malage. Dopingoví komisári ho naháňali s ihlou a skúmavkou hodinu a pol pred začiatkom, čo nenechalo srbskú hviezdu chladnou. Totálne vybuchol!

Fotogaléria

Mnoho špičkových tenisových hráčov je už na dovolenkách a oddychujú po náročnej sezóne. Nie však Novak Djokovič! 36-ročný fenomén má dostatok síl napriek tomu, že tento rok získal tri grandslamové tituly a vyhral aj nedávny Turnaj majstrov v Turíne. Štartuje na finálovom turnaji Davisovho pohára v španielskej Malage.

Novak Djokovič prekonal ďalší rekord.
Najlepší tenista histórie Novak Djokovič: Kedy odídem do dôchodku? Zobraziť článok

Svoj premiérový duel zvládol, Brita Camerona Norrieho porazil po setoch 6:4 6:4. Ale tento duel sprevádzala veľká kontroverzia. Djokoviča vybrali na dopingovú kontrolu a dopingoví komisári ho hodinu a pol pred začiatkom zápasu doslova naháňali so striekačkou a skúmavkou.

"Ešte som neabsolvoval kompletnú dopingovú kontrolu. Tu v rohu sedí muž a sleduje ma celé hodiny. Mal som debatu, pretože za celú moju kariéru sa mi to ešte nestalo. Aby si ma v takomto čase vybrali dopingoví kontrolóri. Vyrozumenie som dostal hodinu a pol pred zápasom. Mám svoju rutinu a nepotrebujem žiadne rozptýlenie. Najprv zobrať krv, potom som premýšľal o tom, či im vlastne budem môcť dať moč. Úplne nelogické rozhodnutie," penil Djokovič v rozhovore so srbskými médiami.

"Keď som hovoril so zástupcom dopingovej agentúry, povedali mi, že dôvod je, že po zápase už bude veľmi neskoro a víťazná reprezentácia, ktorá postúpi, by mala mať čas na oddych. Ale na to som im povedal, že postupujúci na druhý deň nenastúpi," nechápal držiteľ rekordných 24 grandslamových titulov. "Vždy som podporoval testovanie seba alebo kohokoľvek, ale nie pred zápasom. Čo sa tým zmení? Budem tam, keď sa zápas skončí, otestujte ma vtedy. Čaká ma ešte odber krvi," dodal rozhorčene Novak Djokovič.

Jedným dychom vyzýva na zmeny, ktoré by podľa neho v systéme dopingových kontrol mali nastať. "Je zaujímavé, že táto dopingová agentúra je súkromná spoločnosť. Mali by sme začať diskusiu o tom, že my ako svetová organizácia v rámci nášho ekosystému by sme mali mať takpovediac vlastnú agentúru. Neviem už, čo dodať, je to nehoráznosť. Nič neskrývam, ale aj tu sú nejaké limity. Nerozumejú tomu, čo sa tu deje. Nerozumejú športu. Nerozumejú tomu, kde sú," zúril temperamentný Srb.

Bývalá česká tenistka Barbora Strýcová.
Hviezdna česká tenistka potešila fanúšikov: Bude z nej dvojnásobná mama! Zobraziť článok

Dopingoví komisári sa postarali doslova o škandál a svoju nekompetentnosť len podčiarkli, keď chceli otestovať aj trénera srbského daviscupového tímu Viktora Troickeho. Dôvod? Pomýlili si ho s hráčom. "Dokonca ma oslovili, ale pomýlili si ma s Kecmanovićom. Robia si svoju prácu, povedal im to šéf. Nerobím si srandu."

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});