Hrdinský čin rozhodcu v NHL: Neuveríte, ako ochránil hráča Calgary pred ťažkým zranením!

Toto sa len tak nevidí! O tie najkrajšie momenty sa v najlepšej hokejovej lige sveta NHL väčšinou starajú hráči či brankári, no v nočnom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Toto sa len tak nevidí! O tie najkrajšie momenty sa v najlepšej hokejovej lige sveta NHL väčšinou starajú hráči či brankári, no v nočnom zápase medzi Nashvillom Predators a Calgary Flames sa zaskvel aj rozhodca. Pohotovým reflexom totiž zachránil hosťujúceho Dennisa Gilberta (27) od vážnejšieho zranenia.

FOTOGALÉRIA: Nashville - Calgary

K potýčke medzi domácim Mikeom McCarronom a spomínaným Dennisom Gilbertom došlo už po šestnástich minútach hry. Druhému menovanému sa nepáčilo, ako jeho súper atakuje brankára Markströma. Po krátkej strkanici tak došlo na klasický pästný súboj, počas ktorého spoluhráč Martina Pospíšila a Adama Ružičku prišiel o prilbu.

Práve to sa mu mohlo stať osudným. Bitku totiž zakončil tvrdým pádom na chrbát a bez helmy si mohol veľmi ľahko udrieť hlavu. Na mieste však bol pohotový čiarový arbiter Tyson Baker. Ten si všimol, ako Gilbert padá a okamžite pod neho skočil s natiahnutou rukou, aby stlmil hrozivo vyzerajúci náraz.

Hrdinský čin rozhodcu neušiel ani pozornosti fanúšikov, ktorí ho vychválili na sociálnych sieťach. Baker hokejovému svetu ukázal, že muži v pruhovaných dresoch nie sú na ľade len preto, aby striktne dozerali na dodržiavanie pravidiel, no v ich záujme je takisto dohľad nad zdravím a bezpečnosťou všetkých aktérov stretnutia.

Zach Benson (vpravo) strelil prvý gól v NHL.
Mladík z Buffala predviedol lahôdku: Brankára Capitals vycvičil ako malého chlapca Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});