Hviezdny Hamillton prehovoril o záujme prestúpiť ku konkurencii: Ako to celé bolo?

Britský motoristický pretekár Lewis Hamilton (38) z tímu Mercedes poprel informácie, že by pred prebiehajúcou sezónou F1 rokoval so šéfom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Britský motoristický pretekár Lewis Hamilton (38) z tímu Mercedes poprel informácie, že by pred prebiehajúcou sezónou F1 rokoval so šéfom Red Bullu Christianom Hornerom a zaujímal sa o miesto po boku svojho rivala a Holanďana Maxa Verstappena.

FOTOGALÉRIA: Lewis Hamilton

Hamilton mal podľa britských médií osloviť šéfa Red Bullu Christiana Hornera. „Nie, neoslovil som ho. Overil som si to u každého v mojom tíme a nikto sa s ním nerozprával. Len som im zablahoželal k úžasnému roku a povedal, že dúfam, že čoskoro budem môcť proti nim bojovať," uviedol sedemnásobný majster sveta. Priznal, že by chcel súperiť s Verstappenom na vyrovnanom monoposte, keďže Holanďan podľa neho sedí v najrýchlejšom monoposte v histórii F1: „Bol by som viac ako šťastný, keby som mohol pretekať proti Maxovi v rovnakom aute. Bolo by to úžasné, ale nemyslím si, že chce, aby som bol jeho tímový kolega."

Budúcnosť tridsaťosemročného Brita bola dlhší čas otázna, napokon však v auguste predĺžil zmluvu s Mercedesom do roku 2025. „Veľmi si vážim šéfa nášho tímu Tota Wolfa, máme skvelý vzťah. Hovoril som s ním, keď sa vytiahol tento príbeh. Dúfam, že podpis novej zmluvy s Mercedesom ukázal môj záväzok voči tímu. Buďme realisti, každý jeden jazdec sníva o tom, že bude vo víťaznom aute. Keby som bol mladší a nemal veľa úspechov, bol by prestup do Red Bullu atraktívny. Máme za sebou dva náročné roky, a ak by sme dokázali Red Bull zdolať, bol by to oveľa lepší pocit, ako len nastúpiť do najlepšieho auta," poznamenal držiteľ rekordného počtu víťazstiev veľkých cien (103).

Fámy o možnom prestupe do Mercedesu dementoval aj súčasný suverén prestížneho seriálu Max Verstappen z Red Bullu, ktorý triumfoval v 18 z 21 pretekov tohto ročníka a už v predstihu získal svoj tretí majstrovský titul za sebou. „To sa nestane. Nemá zmysel vymýšľať si príbehy, ak sa to nedeje."

Lewis Hamilton prerušil kvalifikačnú nadvládu Maxa Verstappena.
Šéf top tímu prehovoril o Hamiltonovi: Niekoľkokrát nás oslovil! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});