Čo sa to deje? Svet zasiahla smrť ďalšej mladej športovkyne († 21)

Švédsku atletiku zasiahla mimoriadne smutná správa. Vo veku 21 rokov zomrela diaľková a horská bežkyňa Emilia Brangefält.
  • Zdroj: instagram/emiliabrangefalt

Švédsku atletiku zasiahla mimoriadne smutná správa. Vo veku 21 rokov zomrela diaľková a horská bežkyňa Emilia Brangefält.

FOTOGALÉRIA: Emilia Brangefält

Mladá športovkyňa získala na MS v roku 2022 v Thajsku bronzovú medailu, tento rok obsadila na svetovom šampionáte v rakúskom Innsbrucku piate miesto.

Telo poľského volejbalistu Jakuba Opońa našli v rieke.
Hrozné zistenie u našich susedov: Telo volejbalistu († 30) vylovili z rieky! Zobraziť článok

„Moje telo je pod veľkým stresom, napriek láske, ktorú som v posledných mesiacoch venovala. Som nesmierne smutná, pretože beh a tréning pre mňa veľa znamenajú. Možno sa jedného dňa vrátim. Dúfam, že sa moje telo z toho zotaví,“ napísala Emilia nedávno na sociálnu sieť s tým, že si dáva od športu prestávku. Zároveň tým naznačila, že nie je zdravotne v poriadku. Bližšie však svoj stav nešpecifikovala.

Vychádzajúca hviezda nemeckej gymnastickej federácie a olympijská nádej Mia Sophie Lietkeová zomrela.
Obrovská tragédia, zomrela mladá gymnastka († 16): Olympijský sen si už nesplní Zobraziť článok

Smrť mladej bežkyne zasiahla celé Švédsko. K smutnej správe sa na sociálnej sieti vyjadrila aj bronzová olympijská medailistka a majsterka sveta a Európy v skoku do výšky, Švédka Kajsa Bergqvistová.

„Je to veľká tragédia. Ťažko sa mi hľadajú slová. Emiliu som osobne nepoznala, ale viem, že to bola veľmi milá osoba, vyspelé, šarmantné a talentované dievča, ktorí malo celý život pred sebou. V mene švédskej atletiky s hlbokou ľútosťou posielam svoje najvrúcnejšie myšlienky ľuďom, ktorí boli Emílii najbližší,“ napísala Kajsa.

Fotografie mladej Švédky si pozrite v galérii TU:

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});