Talianov ani za nič: Koho si hráči prajú do skupiny na ME?

Slovenská futbalová reprezentácia má aktuálne príjemné starosti. Je medzi 21 istými účastníkmi ME 2024 a môže si vybrať, koho by si priala ...
  • Zdroj: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia má aktuálne príjemné starosti. Je medzi 21 istými účastníkmi ME 2024 a môže si vybrať, koho by si priala za súperov v skupine.

Zo zloženia jednotlivých košov vychádza, že sa môžeme dostať do skupiny smrti, ale pri troche šťastia sa môže stať, že chytíme mimoriadne hrateľnú skupinu. Všetko sa rozhodne 2. decembra.

FOTOGALÉRIA: Slovensko postúpilo na ME

Pred žrebom EURO 2024 mali v prvom koši garantované miesto hostitelia turnaja Nemci a k nim pribudlo päť bodovo najlepších víťazov kvalifikačných skupín - Portugalsko, Francúzsko, Španielsko, Belgicko, Anglicko. Je teda isté, že do skupiny na ME dostaneme z tejto spoločnosti jedného veľkého favorita. „Mojím želaným súperom na šampionáte je Anglicko,“ povedal útočník Róbert Polievka a podobne to vidia viacerí reprezentanti. Niektorí zas snívajú o otváracom zápase s Nemeckom.

Tretí je lepší

Kým v prvom koši je jeden gigant vedľa druhého, v druhom nenájdeme ani jedného. Paradoxne poradie tímov v kvalifikácii, ktoré rozhodlo o nasadení tímov do výkonnostných košov, spôsobilo, že tretí kôš vyzerá silnejší ako druhý.

Slovenská futbalisti oslavujú gól do siete Bosny.
Bláznivá postupová matematika: Zo slovenskej skupiny môže ísť na ME až päť tímov Zobraziť článok

Veď okrem nás je tam aj Holandsko či Chorvátsko. Môžeme byť teda radi, že týmto súperom sa vyhneme a okrem nich aj Škótsku, Slovinsku a Česku.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});