Je to vonku: Legendárny Martikán rozhodol o svojej budúcnosti

Päťnásobný olympijský medailista vo vodnom slalome Michal Martikán (44) zmietol zo stola úvahy o zmene občianstva a chce naďalej reprezentovať ...
  • Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Päťnásobný olympijský medailista vo vodnom slalome Michal Martikán (44) zmietol zo stola úvahy o zmene občianstva a chce naďalej reprezentovať Slovensko.

Štyridsaťštyriročný slalomár sa chce v novej sezóne opäť pokúsiť získať miesto v slovenskej reprezentácii. Uviedol to v rozhovore, ktorý priniesol denník Šport. V kariére sa rozhodol pokračovať aj napriek sklamaniu po olympijskej kvalifikácii Alexander Slafkovský.

Martikán sa v máji po predchádzajúcich nominačných pretekoch do reprezentačného tímu ocitol v pozícii náhradníka. Krátko po nich začal uvažovať nad tým, či by neexistovala možnosť, aby mohol štartovať na septembrových MS v Londýne. Tam sa totiž rozdávali miestenky na budúcoročné OH v Paríži. Jeho účasť však nepripadala do úvahy, keďže Medzinárodná kanoistická federácia (ICF) má v pravidlách termín na prihlasovanie reprezentantov na ďalšiu sezónu až 30. novembra. V máji Martikán pre denník Šport uviedol, že šance v prospech inej krajiny sú 40 percent a na 60 percent bude naďalej súťažiť pod slovenskou vlajkou. Percentuálne vyjadrenie sa napokon potvrdilo.

Malá Lujza je kamarátka aj s Mikaelou Shiffrinovou.
Poplach medzi fanúšikmi Petry Vlhovej: Čo to má s rukou?! Zobraziť článok

Dvojnásobného olympijského víťaza presvedčil aj prístup ďalšieho olympijského víťaza Mateja Tótha, ktorý je riaditeľom VŠC Dukla. "Veľmi si vážim, že nezabudol na nič z pocitov elitného športovca, pozorne sledoval moju prípravu, naše súťaže i moju výkonnosť a aj po všetkých tých negatívnych emóciách našiel spôsob, ako ma povzbudiť a podporiť. Naozaj si to veľmi vážim a aj na základe tejto skúsenosti som sa rozhodol urobiť maximum pre to, aby som sa v nasledujúcej sezóne svojimi výkonmi opäť pokúsil o miesto v slovenskom reprezentačnom výbere," uviedol Martikán.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});