Horšie to už ani nemôže byť! Nemecký futbal dostal ďalšiu facku

Nemeckí futbalisti musia pol roka pred domácimi majstrovstvami Európy urobiť neskutočné množstvo práce. Uviedol to reprezentačný tréner ...
  • Zdroj: SITA/AP

Nemeckí futbalisti musia pol roka pred domácimi majstrovstvami Európy urobiť neskutočné množstvo práce. Uviedol to reprezentačný tréner Julian Nagelsmann (36), ktorého zverenci prehrali obe novembrové prípravné stretnutia. Po štvrtkovej domácej prehre 2:3 s Tureckom v utorok podľahli v Rakúsku 0:2.

FOTOGALÉRIA: Julian Nagelsmann

O víťazstve Rakúšanov vo Viedni rozhodli svojimi gólmi Marcel Sabitzer a Christoph Baumgartner. Hostia absolvovali takmer celý druhý polčas v oslabení bez vylúčeného Leroya Saného.

"Nehráme s ľahkosťou. Musíme urobiť neskutočné množstvo práce na každej pozícii. Je potrebné túto situáciu prijať," povedal Nagelsmann televíznej stanici ZDF.

Slovenskí futbalisti sa tešia po výhre v kvalifikačnom zápase Bosna a Hercegovina - Slovensko v Zenici.
Všetko pred žrebom EURO 2024: Slovákom hrozí aj skupina smrti Zobraziť článok

Sané dostal v 49. min červenú kartu za to, že v súboji s Phillippom Mwenom oplácal a súpera zrazil na zem. Dvadsaťsedemročný ofenzívny hráč Bayernu Mníchov bol vo svojom 402. zápase profesionálnej kariéry vylúčený prvýkrát. Sanému hrozí trest na tri reprezentačné duely.

"Leroy sa ospravedlnil pred celým tímom. Ani to, čo urobil Mwene, nebolo správne, ale Leroy samozrejme musí zachovať pokoj a vyhnúť sa takejto reakcii," uviedol Nagelsmann.

Od septembrového príchodu na lavičku štvornásobných majstrov sveta sa mu nedarí. Nástupca odvolaného Hansiho Flicka má v štyroch zápasoch bilanciu jednej výhry, jednej remízy a dvoch prehier. Nemci tento rok z jedenástich stretnutí iba trikrát zvíťazili a šesťkrát prehrali.

Futbalisti Argentíny oslavujú víťazstvo.
Šialené scény, Messi nechcel nastúpiť: Argentína nakoniec zdolala svojho najväčšieho rivala Zobraziť článok

"Chýba nám sebavedomie, čo nie je prekvapenie, keď sa pozriete na posledných pár mesiacov," vyhlásil Nagelsmann. "Na tréningu fungujeme výborne, ale nedokážeme to, žiaľ, preniesť na ihrisko," doplnil bývalý kouč Bayernu alebo Lipska.

Kritický bol aj kapitán Ilkay Gündogan. "Pred Eurom to asi nemôže byť horšie. Keď to pôjde takto, žiadny úspech nebude," uviedol záložník Barcelony. "Musíme byť úprimní a priznať si, že nejde len o defenzívu. Už po Turecku som hovoril, že obrana začína tým, ako beháme a kombinujeme. A súvisí to aj s naším prístupom," dodal Gündogan.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});