Krásna Alexandra ničí svojich súperov: Kto hovorí, že šach nie je sexi?

Kto hovorí, že šach nie je sexi? A veru je! A ako! Veď sa pozrite na toto mladé žieňa, ktoré ničí svojich súperov na opačnej strane šachovnice ...
  • Zdroj: instagram.com/missbotez

Kto hovorí, že šach nie je sexi? A veru je! A ako! Veď sa pozrite na toto mladé žieňa, ktoré ničí svojich súperov na opačnej strane šachovnice a kradne srdcia priaznivcov svojím úsmevom.

FOTOGALÉRIA: Alexandra Botezová

Alexandra Botezová (28) je skutočne šachovou divou, ktorá o sebe môže povedať, že je najsexi šachistkou všetkých čias.

Iste sa nájdu takí, ktorí len ťažko prijmú fakt, že jestvuje spojenie krásy s mozgom. No ona je skutočne konečným zobrazením tohto spojenia. Alexandra, ktorá sa narodila v Dallase rumunským prisťahovalcom.

Keď sa zjavila Veronika, nikto neriešil Bolta, Beckhama či Pitta.
Odvážny sexi outfit zaujal v Las Vegas viac ako F1: Pole position pre Slovenku Zobraziť článok

Reprezentuje však Kanadu, kde sa stala rekordne päťkrát národnou šampiónkou v mládežníckych kategóriách. Od roku 2016 je držiteľkou titulu Woman FIDE Master od Medzinárodnej šachovej federácie. V tom roku začala streamovať online šachový obsah a bola v šoku, že väčšinu divákov nezaujímal šach, ale jej vzhľad. To ju nakoplo a začala bojovať za rodovú rovnoprávnosť v šachu. S mladšou sestrou Andreou, tiež šachistkou, spravuje kanály BotezLive Twitch a YouTube, ktoré majú viac ako milión sledovateľov.

Bývalá česká tenistka Barbora Strýcová.
Hviezdna česká tenistka potešila fanúšikov: Bude z nej dvojnásobná mama! Zobraziť článok

Dnes ako členka správnej rady Susan Polgar Foundation, neziskovej organizácie, ktorej cieľom je propagovať šach, vyhlasuje: „Trvalo veľmi dlho, kým sme sa dostali do bodu, keď môžeme hovoriť o tom, že neplatí stereotyp, že ženy sú v hraní šachu geneticky horšie ako muži.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});