Godlov návrat po 10 mesiacoch: Zastavil čiernu sériu Slovana!

Konečne je späť v bránke! Reč je o gólmanovi Denisovi Godlovi (28), ktorý naposledy odchytal zápas v polovici januára 2023.

Konečne je späť v bránke! Reč je o gólmanovi Denisovi Godlovi (28), ktorý naposledy odchytal zápas v polovici januára 2023.

Fotogaléria

Odvtedy sedel na tribúne a od apríla si hľadal nový klub. Nedávno po jeho službách siahol bratislavský Slovan, v ktorom už v minulosti, ešte počas éry v KHL, krátky čas pôsobil. Kouč Vladimír Růžička (63) mu dal v nedeľu šancu doma proti Banskej Bystrici a bronzový juniorský medailista z roku 2015 vychytal hladký triumf 6:1!

Severi Lahtinen (24), útočník Liptovského Mikuláša.
Potvrdené! Liptovský Mikuláš podpísal zmluvu s odsúdeným hokejistom: Čo hovorí na jeho minulosť tréner? Zobraziť článok

Skúsený gólman Denis Godla, ktorý sa zúčastnil v minulosti aj na dvoch seniorských šampionátoch, pôsobil posledné sezóny v českom Litvínove, kde však v apríli 2023 predčasne skončil. Počas leta absolvoval prípravu na nový ročník a intenzívne čakal na ponuky. „Mám za sebou naozaj náročné obdobie, pretože taký herný výpadok som ešte v kariére nemal. Nechytal som súťažný zápas dlhých desať mesiacov, naposledy v januári v drese Litvínova,“ povedal pre Nový Čas Denis Godla, ktorého potešila ponuka zo Slovana, kde sa opäť stretol aj s českým koučom Vladimírom Růžičkom. „Neviem, či to bola jeho robota, keďže sa poznáme z Litvínova, ale som rád, že som späť v Slovane. Budem sa snažiť klubu pomôcť svojimi službami. Beriem to aj ako výzvu do ďalšej kariéry. Rád by som v budúcnosti ešte skúsil zahraničie, ale teraz sa sústredím na to, aby som získal stratenú zápasovú prax späť a bol osožný pre Slovan,“ pokračoval Godla, ktorý má za sebou víťazný návrat v drese belasých. „Trému som pred stretnutím nemal, ale musím priznať, že mi v zápase puky dosť vypadávali, ale našťastie súper strelil iba jeden gól. Som rád, že sme vyhrali a zastavili sériu troch prehier. Ďakujem aj fanúšikom, po zápase som si užil aj ďakovačku, ktorú si ešte pamätám z KHL, keď som tu chvíľku pôsobil,“ zasmial sa Denis, ktorému v hľadisku fandila aj manželka Natália s ročnou dcérkou Bellou.

Prískočné na splátky?

Gólman Godla bude musieť za prvý zápas za Slovan i prvý triumf niečo poplatiť do klubovej kasy. ,,Pokladník Samo Takáč mi už niečo na tabuľu v kabíne vypísal. Je tam toho viac, takže musím sa s ním dohodnúť. Tiež je z východu, ako ja. Zrejme si vypýtam splátkový kalendár,“ reagoval s úsmevom.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk