Peter Sagan sa predvádzal, skončilo sa to katastrofou: Brutálny pád v horskom teréne!

Dramatický okamih! Aj tie najväčšie ikony svetovej cyklistiky sa celkom jednoznačne môžu dostať v sekunde do obrovských problémov, pokiaľ ...

Dramatický okamih! Aj tie najväčšie ikony svetovej cyklistiky sa celkom jednoznačne môžu dostať v sekunde do obrovských problémov, pokiaľ čo i len na chvíľu stratia pozornosť. Svoje o tom vie aj Peter Sagan (33), ktorý cez víkend počas tréningu na horskom bicykli v náročnom teréne absolvoval mimoriadne drsný pád...

Fotogaléria

Slovenský Tourminátor pritom nie je v sedle horského bicykla žiaden nováčik. Jeho cyklistické začiatky sa viažu práve s horskou cyklistikou, ktorá so sebou nesie taktiež nástrahy na každom kroku. Aj ten najväčší majster na svete sa niekedy dokáže poriadne utnúť.

Brutálny pád postihol Sagana počas jazdy s mladou, len 19-ročnou cyklistkou Simonou Kuchyňkovou, ktorá zaznamenala tento brutálny moment na svojej kamere. Jazda v drsných horských podmienkach sa pre trojnásobného majstra sveta zmenila na nečakanú patáliu, keď si nevšimol vyčnievajúci kameň, o ktorý zavadil predným kolesom.

Napriek tomu, že celý pád vyzeral mimoriadne hrozivo, sa však zdá, že Sagan z incidentu vyviazol bez vážnejších zranení. Samotná Kuchyňková sa na páde dobre pobavila, pričom sa však nezabudla Petra hneď ako prvé opýtať, či je v poriadku. Ten jej následne ukázal do objektívu s obrovským úsmevom na tvári palec hore a jediné, čo ho zaujímalo, bol fakt, či sa Kuchyňkovej podarilo všetko nasnímať na video. Sagan poctivo maká v horách najmä kvôli tomu, že stále v sebe živí šancu na to, že vybojuje miestenku na budúcoročné OH v Paríži.

Kto je 19-ročná Simona Kuchyňková?

Simona Kuchyňková je momentálne jedným z našich najväčších talentov v horskej cyklistike. Má síce iba 19 rokov, no už je viacnásobná majsterka v endure a zjazde na MSR. So Saganom ju okrem vášne pre horskú cyklistiku spája aj spolupráca s firmou Specialized. Tá sponzoruje sedemnásobného držiteľa zeleného dresu z Tour de France už dlhé roky.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});