Tenista roka Molčan priateľke Barbore: Snáď budeš moja manželka!

V Národnom tenisovom centre (NTC) sa odohrala udalosť, ktorú milovníci bieleho športu sledovali s napätím - vyhlásenie najlepších slovenských ...
  • Zdroj: TASR

V Národnom tenisovom centre (NTC) sa odohrala udalosť, ktorú milovníci bieleho športu sledovali s napätím - vyhlásenie najlepších slovenských tenistov roka 2023.

FOTOGALÉRIA: Tenisti roka

V očakávanom ceremoniáli obaja vlaňajší víťazi, Alex Molčan (25) a Anna Karolína Schmiedlová (29), triumfovali opäť aj tento rok, upevňujúc tak svoje pozície na slovenskej tenisovej scéne. Molčan navyše pridal aj dojímavý odkaz

Alex Molčan, ktorý sa opäť stal mužským víťazom v tradičnej ankete Slovenského tenisového zväzu, si zabezpečil druhý rok po sebe pozíciu najlepšieho tenistu. Ocenenie na pódiu si prevzal s obrovským úsmevom na tvári a s hrdosťou v hlase pridal aj krásne poďakovanie.

„Z obhajoby prvenstva v ankete Tenista roka mám radosť. Škoda, že ma trochu pribrzdili zranenia, hlavne na začiatku roka. Keď človeku padne sebavedomie, je to ťažké dohnať. Mal som problémy vyhrať ťažký zápas. Dokázal som sa však z toho oklepať. Ešte ma do konca roka čakajú dva turnaje a šanca vrátiť sa do elitnej stovky je reálna. Ďakujem svojim rodičom a priateľke Barborke, ktorá ešte nie je moja manželka, ale snáď čoskoro bude,“ uviedol Molčan, ktorý je v súčasnosti na 114. mieste rebríčka ATP.

SCHMIEDLOVÁ VENOVALA CENU ZOSNULÝM STARKÝM

Schmiedlová vyhrala anketu štvrtýkrát za sebou. Druhá bola Viktória Hrunčáková a tretia Rebecca Šramková. Schmiedlová sa prvýkrát v kariére prebojovala do osemfinále na grandslamovom Roland Garros. Na US Open postúpila do 3. kola. Bola finalistkou turnaja v Parme a semifinalistkou podujatia v Barranquille. Momentálne je v singli na 71. mieste rebríčka WTA.

„Som rada, že som opäť zvíťazila. Veľmi si to vážim. Bol to pre mňa skvelý rok, veď na grandslamoch som si vylepšila svoje osobné maximá. Túto cenu venujem mojim rodičom. Patrí aj mojej babke a dedkovi, ktorí tento rok zomreli. Ďakujem aj môjmu priateľovi Lukášovi Kleinovi,“ pripojila Schmiedlová.

Rakušan Maximilian Neuchrist sa postaral o parádnu výmenu.
Unikátna výmena na turnaji nižšej kategórie: 16 sekúnd tenisovej dokonalosti Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});