Bože, to je blázon! Marcel Merčiak totálne zotrel Hlavenu

Slovenská futbalová reprezentácia sa tretíkrát v ére samostatnosti prebojovala na majstrovstvá Európy. Výborná nálada bola aj v štúdiu ...
  • Zdroj: Nový Čas/Tibor Géci, Archív/STV

Slovenská futbalová reprezentácia sa tretíkrát v ére samostatnosti prebojovala na majstrovstvá Európy. Výborná nálada bola aj v štúdiu RTVS. Komentátor Marcel Merčiak (48) po jednej otázke totálne sfúkol kolegu Ľuboša Hlavenu (40).

FOTOGALÉRIA: Merčiak a Hlavena

V minulosti si Slováci zahrali na kontinentálnom šampionáte v rokoch 2016 a 2021, chýbať nebudú ani v Nemecku 2024. Zverenci trénera Francesca Calzonu spečatili postup na budúcoročné Euro vo štvrtkovom domácom súboji J-skupiny, v ktorom im na definitívu stačila iba remíza. Slovenskí futbalisti napokon zvíťazili 4:2 (2:1).

Zaujímavosťou je, že vôbec prvýkrát spečatili postup na vrcholný turnaj doma, na MS 2010 aj na ME 2016 a 2021 získali istotu u súperov. Víťazstvo v Bratislave na Tehelnom poli si užíval aj komentátor Marcel Merčiak. „Slovensko postupuje tretíkrát za sebou na majstrovstvá Európy. Let sokolov do Nemecka sa nezastavil! Budeme hrať na Eure 2024,“ jasal emotívne Merčiak po záverečnom hvizde hlavného rozhodcu. „Je to pamätná chvíľa pre náš futbal. Odkedy sa Euro rozšírilo na 24 mužstiev, Slovensko na jeho záverečnom turnaji nechýbalo,“ doplnil Marcel.

Slovákov už v 17. minúte zaskočil súper z Islandu, keď sa hlavičkou presadil Orri Oskarsson. Domáca odpoveď prišla okamžite, keď po rohu poslal do siete loptu Juraj Kucka. Po faule na Ondreja Dudu úradoval VAR, rozhodca si pozrel videozáznam a nariadil pokutový kop. Duda upravil na 2:1. Začiatok druhého polčasu patril Slovákom a najmä Lukášovi Haraslínovi. Ten v 47. a 55. minúte dvoma presnými zásahmi rozhodol o postupe na ME. V 74. minúte už len skorigoval Andri Gudjohnsen na konečných 4:2.

Prezident slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik.
Šéf zväzu aj za nepriaznivého stavu veril v postup: Tohto súpera si praje na ME! Zobraziť článok

Slovenskí futbalisti si postup zaistil v jednozápasovom predstihu, v nedeľu ich ešte čaká záverečný kvalifikačný zápas v Zenici proti domácemu výberu z Bosny a Hercegoviny.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk