Tréner Calzona si po postupe nebral servítku pred ústa: Poriadne naložil všetkým kritikom!

Slovenskí futbaloví reprezentanti s prehľadom spečatili postup na tretí európsky šampionát za sebou víťazstvom 4:2 nad Islandom.
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovenskí futbaloví reprezentanti s prehľadom spečatili postup na tretí európsky šampionát za sebou víťazstvom 4:2 nad Islandom.

Svoj prvý významný úspech v pozícii hlavného trénera si užíval Francesco Calzona, ktorý uviedol, že jeho tím potvrdil herný progres.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Island

Slovensko sa na ME predstaví na štvrtom veľkom turnaji, prvýkrát oslavovalo pred domácim vypredaným publikom. Calzona priznal, že inkasovaný gól na 0:1 ho prekvapil, no nestratil dôveru vo svoj tím.

"Bol som trochu zaskočený. Veľmi rýchlo som sa však upokojil, pretože sme pokračovali v tom, čo sme chceli. Nestrácali sme hlavu, hneď som pochopil, že budeme výsledkovo úspešní," uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii 55-ročný kouč.

Slovenskí futbalisti proti Islandu spečatili postup na EURO 2024!
Willkommen Slowakei! Po veľkom víťazstve sme postúpili na majstrovstvá Európy do Nemecka Zobraziť článok

Slováci sú jediným priamo postupujúcim tímom, ktorý na žrebovaní kvalifikačných skupín figuroval až v piatom výkonnostnom koši. "Toto mužstvo dokazuje ako rastie, bol to ďalší moment, že aj po tom, ako sme prehrávali, sme sa dokázali vrátiť do zápasu. Veľmi dobre sme vstúpili do druhého polčasu, ten úvod bol fantastický. Nemám vo zvyku byť pokojný až do záverečného hvizdu," povedal Calzona.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk