Slovák uchvátil NHL, fanúšikovia žasnú: Privedie nás k Stanley Cupu!

Slovenský hokejista Martin Pospíšil zobral NHL útokom! Po jeho príchode do tímu začalo Calgary vyhrávať a fanúšikovia Flames sú nadšení: ...

Slovenský hokejista Martin Pospíšil zobral NHL útokom! Po jeho príchode do tímu začalo Calgary vyhrávať a fanúšikovia Flames sú nadšení: Privedie nás k Stanley Cupu!

Fotogaléria

Po piatich otrasoch mozgu bolo otázne, či mu doktori povolia pokračovať v hokejovej kariére. Slovenský útočník Martin Pospíšil ale ukázal, že je obrovský bojovník. Po tvrdej letnej príprave zažiaril v kempe Calgary Flames, patril k najlepším vo fyzických testoch. Sezónu začal v nižšej AHL v drese Calgary Wranglers, kde bol na nezastavenie. V šiestich zápasoch strelil tri góly a na konte mal 6 bodov.

Tréner "plameňov" Ryan Huska dáva priestor mladším hráčom a jeho pozornosti neušli skvelé výkony zvolenského rodáka. Vytiahol ho do prvého tímu a Pospíšil zažil premiéru v NHL ako zo sna. Hneď prvú strelu premenil na prvý gól! Tým to všetko len začalo. Bodoval v štyroch z piatich zápasov v zámorskej profilige. Na konte má dva góly a dve asistencie. K tomu päť plusových bodov.

Martin Pospíšil oslavuje gól proti Torontu.
Skvelá správa: Martin Pospíšil sa stal hráčom týždňa v tíme Calgary Zobraziť článok

Keď prišiel Pospíšil do prvého tímu Calgary, ťahal sériu 6 prehier. V štyroch z piatich duelov s ním v zostave Flames bodovali, pritom trikrát z toho naplno. Fanúšikovia aj experti sú z mladého Slováka doslova nadšení. Dokonca ho zvolili za najlepšieho hráča Flames uplynulého týždňa v hlasovaní na klubovom účte na sociálnej sieti X.

"Zary a Pospíšil nás dovedú k Stanleyho poháru," reagoval jeden z fanúšikov Calgary a táto reakcia dostala desiatky lajkov. "Flames majú z tejto sezóny len málo radosti, ale spôsob, akým sa darí Zarymu a Pospíšilovi od ich príchodu do tímu, musí byť blízko vrcholu zoznamu," pridal sa zámorský novinár Randy Sportak na stránkach The Hockey News. "Connor Zary a Martin Pospíšil dovedna nazbierali 10 bodov v 11 zápasoch. Pre zaujímavosť, líder Flames v tejto sezóne je Nazem Kadri s 9 bodmi v 15 zápasoch," zdôrazňuje pozitívny vplyv dvojice mladíkov zámorský expert Darren Haynes. Za jedného z najnebezpečnejších ofenzívnych hráčov Calgary ho označil Robert Munnich z portálu Flames Nation.

Juraj Slafkovský a jeho radosť so spoluhráčmi
Parádna noc Slovákov: Slafkovský medzi hviezdami, Pospíšil opäť bodoval Zobraziť článok

Martin Pospíšil priniesol do zostavy Calgary svieži závan energie. Strieľa góly, pravidelne boduje, vytvára šance spoluhráčom aj sebe, rozdáva hity, zráža sa, bojuje. V prepočte na 60 odohratých minút je v počte bodov medzi hráčmi s minimálne 5 štartmi v sezóne druhý (4,2). Lídrom je švédsky útočník William Karlsson z Vegas (4,47). V počte hitov na 60 minút je Pospíšil v NHL piaty (18,36).

 

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});