Tatar pomohol k rozkladu súpera: Aha, ako blízko bol k prvému gólu!

Slovenský hokejista Tomáš Tatar pomohol v noci na štvrtok v NHL asistenciou k triumfu Colorada nad Anaheimom 8:2.

Slovenský hokejista Tomáš Tatar pomohol v noci na štvrtok v NHL asistenciou k triumfu Colorada nad Anaheimom 8:2.

Fotogaléria

Edmonton zvíťazil aj v druhom zápase pod vedením trénera Krisa Knoblaucha, keď zdolal Seattle 4:3 po predĺžení. Evander Kane sa blysol hetrikom v drese Oilers.

Tatar prihral v 6. minúte na gól Samuela Girarda, ktorý poslal domácich do vedenia 1:0. Slovenský útočník odohral 13:52 minúty a pripísal si aj dva hity, jeden mínusový bod a odsedel si jeden dvojminútový trest za nedovolené bránenie. Tatar nastúpil v 14 zápasoch a má na svojom konte sedem bodov (0+7). Joel Kiviranta prispel k triumfu gólom a dvoma asistenciami, Cale Makar zaznamenal rovnako tri body (0+3). Valeri Ničuškin strelil dva presné zásahy a Devon Toews s Girardom dosiahli zhodne gól a asistenciu. Tím z Denveru zaznamenal druhé víťazstvo za sebou a patrí mu 4. miesto v Západnej konferencii. Ducks nenadviazali na predchádzajúce dva triumfy a nezískali ani bod.

 

 

Hrdinom Edmontonu bol Kane, ktorý pomohol mužstvu k tretiemu víťazsvu v rade. Oilers prehrávali po dvoch tretinách 1:3, no útočník druhej formácie v tretej časti dvoma gólmi vyrovnal a v predĺžení skompletizoval čistý hetrik. Evan Bouchard dosiahol tri asistencie, Connor McDavid skóroval a Leon Draisaitl prispel dvoma bodmi (0+2). Kouč Knoblauch sa tak opäť tešil z úspechu na striedačke "olejárov". Na pozícii trénera nahradil Jaya Woodcrofta, ktorého vedenie kanadského klubu odvolalo po zlom štarte do sezóny.

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Slafkovský zbúral internet: TAKTO umlčal všetkých neprajníkov! Zobraziť článok

Philadelphia uspela na ľade Caroliny 3:1, keď Carter Hart predviedol 31 zákrokov. Kanadský brankár vynechal predchádzajúcich päť duelov pre zranenie chrbta. Za Flyers sa presadili postupne Owen Tippett, Travis Konecny ​​a Ryan Poehling. Obranca domácich Jaccob Slavin nastúpil vo svojom 600. zápase v základnej časti NHL. Slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý prišiel k Hurricanes na skúšku, zatiaľ iba trénuje s tímom a nebol na zápasovej súpiske. Medzi žŕdkami sa predstavil Rus Piotr Kočetkov, náhradníkom bol Antti Raanta.

NHL:
Carolina - Philadelphia 1:3

Góly: 31. Noesen (DeAngelo, Drury) – 2. Tippett (Frost, Belpedio), 20. Konecny (Seeler, Couturier), 21. Poehling (Se. Walker, Laughton)

Edmonton - Seattle 4:3 pp

Góly: 26. McDavid (Draisaitl, Bouchard), 54. Kane (Bouchard, Ekholm), 60. Kane (Draisaitl, Nugent-Hopkins), 63. Kane (Hyman, Bouchard) – 28. McCann (Eberle, Oleksiak), 30. Bellemare (Kartye, Dunn), 38. Wennberg (Tolvanen, Bjorkstrand)

Colorado - Anaheim 8:2 /TATAR za domácich 0+1/

Góly: 7. Girard (J. Johnson, Tatar), 13. Ničuškin (Toews, Makar), 35. F. Olofsson (L. O'Connor, Kiviranta), 44. Colton (L. O'Connor, Wood), 46. Ničuškin (Makar, MacKinnon), 54. Kiviranta (Girard, Georgijev), 54. Cogliano (Kiviranta, J. Johnson), 56. Toews (Makar, MacKinnon) – 20. Carrick (Gudas, McGinn), 50. Max Jones (Henrique, Silfverberg)

Vancouver - New York Islanders 4:3pp

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});