Stantien spomína na zosnulého Čechmánka († 52): Po Nagane si zo mňa uťahoval

Jeho parťáci sú z jeho smrti zdrvení! Hokejový svet obletela v nedeľu smutná správa o nečakanom skone brankárskej hokejovej legendy Romana ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/TASR, anc

Jeho parťáci sú z jeho smrti zdrvení! Hokejový svet obletela v nedeľu smutná správa o nečakanom skone brankárskej hokejovej legendy Romana Čechmánka († 52).

FOTOGALÉRIA: Roman Čechmánek

Olympijského víťaza z Nagana našiel mŕtveho v prenajatom apartmáne pri Zlíne jeho syn Roman. Podľa prvotných informácií českej polície nešlo o samovraždu, ale až pitva ukáže príčinu úmrtia. Denník Nový Čas oslovil jeho bývalých spoluhráčov zo Vsetína Romana Stantiena (59) a Jana Srdínka (49), aby si na neho zaspomínali...

Juraj Slafkovský a Connor Bedard.
Draftové jednotky si idú po krku: Bedard prekonal Slafkovského! Zobraziť článok

Okrem olympijského zlata mal bývalý gólman NHL na konte s národným tímom aj tri tituly majstra sveta a so Vsetínom získal v českej extralige až päť majstrovských pohárov. A práve v tomto klube bol jeho spoluhráčom bývalý slovenský útočník Roman Stantien.

„Musím povedať, že ma správa o Romanovej smrti zaskočila. Zažili sme spolu vo Vsetíne krásne časy a získali päť titulov. Ako každý brankár, aj on mal svoj svet, ale bol to skvelý gólman i človek,“ spomína pre náš denník Stantien. „Bol veľmi sebavedomý, spomínam si, ako sme išli do Litvínova a povedal mi, že ak nestrelíme gól, tak sa zápas skončí 0:0. A čisté konto aj vychytal,“ pokračuje aktuálne tréner prvoligových Topoľčian.

Arizona poslala Kelemena späť na farmu.
Miloš Kelemen si opäť zahrá v NHL: Arizona povolala Slováka do prvého tímu Zobraziť článok

Čechmánek naposledy viedol mládež v Uherskom Hradišti. V sobotu sa podľa portálu isport.cz cítil zle, neprišiel na zápas a nezdvíhal telefón.

„Vôbec neviem, čo sa mu stalo. Mne to oznámili v nedeľu chalani zo Vsetína.“ Práve vo Vsetíne sa aj naposledy videli. „Neboli sme posledné roky v kontakte, ale pred pár mesiacmi sme sa viackrát stretli. Trénoval som Vsetín, takže sme na seba narazili na štadióne a podebatovali.“

Na Čechmánka († 52) si zaspomínal aj legendárny Hašek: Jeho odchod je veľkou stratou pre celý český hokej Zobraziť článok

Stantien si spomína aj na olympiádu 1998 v Nagane, kde si ho Čechmánek po jej konci doberal. „Česi získali zlato a my sme vypadli v kvalifikácii, tak si robil po návrate z Nagana zo mňa žarty,“ doplnil Stantien. Tri tituly s Čechmánkom oslavoval aj bývalý obranca Jan Srdínko, ktorý pôsobil aj v Slovane. „Je to strašné, keď odíde taký mladý človek. Bol to veselý chalan, zažili sme spolu zlatú éru vo Vsetíne. Teraz v Zlíne trénujem jeho najmladšieho syna Jakuba,“ povedal pre Nový Čas Srdínko.

Mal problémy

V uplynulých rokoch mal Čechmánek finančné problémy a od roku 2013 sa ocitol v insolvencii, keďže mu zlyhával najmä biznis s pivom. Tento rok uviedol, že je bez majetku. V roku 2016 bol obvinený z podvodu. V júni mu vrchný súd potvrdil trojročný trest vo väzení s podmienečným odkladom na päť rokov za podvod.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});