Patril medzi veľké talenty, zahral si aj NHL: Slovan posilní skúsený útočník!

Novou posilou hokejového Slovana Bratislava sa stal útočník Émile Poirier (28), ktorý sa s účastníkom Tipos extraligy dohodol na zmluve ...
  • Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa

Novou posilou hokejového Slovana Bratislava sa stal útočník Émile Poirier (28), ktorý sa s účastníkom Tipos extraligy dohodol na zmluve do konca prebiehajúcej sezóny.

Dvadsaťosemročný Kanaďan je po Ethanovi Werekovi druhým centrom, ktorý v krátkom čase prichádza do bratislavského klubu. Informovala o tom oficiálna webstránka Slovana.

Poirier má skúsenosti z NHL, v roku 2013 ho v 1. kole z celkového 22. miesta draftoval klub Calgary Flames. V zámorskej profilige odohral v sezónach 2014/2015 a 2015/2016 dokopy osem stretnutí so ziskom asistencie. Slovan bude pre neho druhou zastávkou v najvyššej slovenskej súťaži, v ročníku 2020/2021 odohral 22 zápasov (vrátane play off) v drese HC Košice. Do Bratislavy pricestoval v nedeľu a v pondelok už absolvoval s mužstvom prvý spoločný tréning. Trénerom bude k dispozícii už v najbližšom zápase - v stredajšej dohrávke 16. kola proti Nitre (18.00).

Český brankár Pavel Francouz.
Český brankár končí v NHL: Vracia sa do vlasti Zobraziť článok

"Émile je schopný hrať na pozícii centra, ale dokáže zaskočiť aj na krídle. Je to rýchly korčuliar, ktorý obľubuje tvrdú hru, vyhráva osobné súboje a vie pre seba i pre svoje krídla vytvárať strelecké príležitosti. Som presvedčený, že do mužstva prinesie novú energiu a v zostave nájde stabilnú pozíciu v hornej šestke," uviedol na adresu novej posily pre klubový web športový riaditeľ Slovana Rostislav Dočekal.

Poirier nastupoval počas juniorskej kariéry za tím Gatineau Olympiques v QMJHL, v zámorí hral okrem NHL väčšinou v nižšej AHL, kde obliekal dresy farmárskych tímov Abbotsford Heat, Stockton Heat a Manitoba Moose. V covidovej sezóne 2020/2021 prvýkrát zamieril do Európy, za Košice odohral v základnej časti extraligy 18 zápasov so ziskom 17 bodov (9+8), v štyroch dueloch play off pridal tri body (1+2).

Solídna produktivita mu vyniesla zmluvu v nadnárodnej KHL, kde posilnil lotyšský tím Dinamo Riga. Sezónu 2021/222 dokončil vo švédskom klube Djurgardens IF. V minulej sezóne pôsobil v nemeckom tíme Iserlohn Roosters, v 40 dueloch DEL nazbieral 14 gólov a 12 asistencií. V zostave sa pritom viackrát objavil v jednej útočnej formácii so súčasným hráčom Slovana Chrisom Brownom.

Brankár Casey DeSmith zastavuje puk z hokejky Juraja Slafkovského.
Slafkovský zaznamenal osobný rekord, vyhlásili ho za hviezdu zápasu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});