Na Čechmánka († 52) si zaspomínal aj legendárny Hašek: Jeho odchod je veľkou stratou pre celý český hokej

Odišiel skoro. Správa o smrti víťaza zlatej medaily z Nagana Romana Čechmánka († 52) obletela svet. Na smutnú udalosť reagoval aj legendárny ...
  • 11Galéria
  • Zdroj: koláž ŠČ (foto: TASR, NORTHFOTO)

Odišiel skoro. Správa o smrti víťaza zlatej medaily z Nagana Romana Čechmánka († 52) obletela svet. Na smutnú udalosť reagoval aj legendárny Dominik Hašek (58).

Fotogaléria

Dominik Hašek v súvislosti so smrťou českého brankára poskytol rozhovor pre TN.cz. "Odchod Romana Čechmánka ma veľmi zasiahol. Prežili sme spolu niekoľko rokov, boli sme na dvoch olympiádach. Veľmi dobre sme sa poznali. Bol to vynikajúci brankár. Keď sa niečo také stane v mladom veku, je to veľmi smutné. Boli sme spoluhráči," povedal Hašek, ktorému sa chvel hlas.

Na archívnej snímke Roman Čechmánek.
Český hokej plače: Zomrel olympijský šampión z Nagana (†52)! Zobraziť článok

Okrem toho, že sa Hašek stretával s Čechmánkom v NHL, nejeden rok boli aj reprezentačnými kolegami. "Neboli sme až tak v kontakte. Roman bol z Moravy a ja z Čiech. Najmä po olympiáde v Nagane, ale aj v ďalších rokoch sme sa stretávali na rôznych spoločenských akciách a pri golfe, keď som ešte hral. Dobre sme sa poznali na ľade aj mimo neho," hovorí Hašek a pokračuje: "Je to veľká strata pre celý český hokej. Urobil veľa dobrých vecí. Aj preto, že teraz začal pracovať s mládežou," povedal dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára.

Prvé slová slovenského parťáka po smrti Romana Čechmánka († 52): Bol to výborný gólman i človek! Zobraziť článok

"Bol to skvelý spoluhráč, ale aj súper. Vždy chcel chytať. Mal veľa výborných sezón nielen v reprezentácii, ale aj v českej lige. Veľmi úspešný bol aj v NHL, raz bol dokonca nominovaný na najlepšieho brankára. Odohrali sme proti sebe skvelé zápasy. Chcel by som vyjadriť sústrasť jeho rodine a blízkym," dodal Hašek.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});