Obrovský škandál svetového tenisu: 7 hráčov ovplyvňovalo zápasy!

Svetový tenis sa zmieta v obrovskom škandále! Siedmich hráčov potrestali z ovplyvňovania zápasov. Toto sú ich mená!
  • Zdroj: čtk

Svetový tenis sa zmieta v obrovskom škandále! Siedmich hráčov potrestali z ovplyvňovania zápasov. Toto sú ich mená!

Svetovým tenisom zmieta obrovský škandál! Siedmich hráčov Jednotka tenisovej integrity (ITIA) potrestala za ovplyvňovanie zápasov. Ide o Belgičanov Arnauda Graissea, Arthura de Greefa, Juliena Dubaila, Romaina Barbosu, Maximea Authoma, Omara Salmana a Aleca Witmeura.

Sankcie súvisia s nedávno uzavretým kriminálnym prípadom týkajúcim sa syndikátu ovplyvňovania výsledkov zápasov v Belgicku. Spolupráca medzi ITIA a belgickými orgánmi viedla k odsúdeniu na päť rokov väzenia pre lídra tohto zločineckého syndikátu Grigora Sargsijana.

Na snímke slovenská tenistka Renáta Jamrichová v zápase proti Argentínčanke Nadii Podoroskej.
Debut ako z rozprávky: 16-ročná Jamrichová s najväčším kariérnym úspechom Zobraziť článok

Spomínaní siedmi belgickí hráči boli súdom uznaní vinnými a od ITIA dostali príslušné tresty. Tresty sa pohybujú zákazom činnosti od dvoch do štyroch rokov. Witmeur, De Greef a Barbosa boli dočasne suspendovaní už v máji 2021, kedy sa objavili prvé obvinenia. Čas, ktorý odvtedy nehrali, bude započítaný do celkovej výšky trestov.

Počas suspendácie majú hráči zakázané hrať, trénovať alebo sa zúčastňovať na akomkoľvek tenisovom podujatí licencovanom ATP, ITF, WTA, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon a US Open alebo akejkoľvek národnej asociácie.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});