Smutná správa: Zomrel bývalý československý reprezentant († 93)

Na majstrovstvách Európy v Belehrade v roku 1962 bol piaty a v Budapešti o štyri roky neskôr ôsmy.... Vo veku 93 rokov nás navždy opustil ...
  • Zdroj: www.facebook.com/kosicemarathon/

Na majstrovstvách Európy v Belehrade v roku 1962 bol piaty a v Budapešti o štyri roky neskôr ôsmy.... Vo veku 93 rokov nás navždy opustil bývalý reprezentant Československa.

Vo veku 93 rokov zomrel bývalý bežec Pavel Kantorek. O úmrtí niekdajšieho československého reprezentanta informovali na facebooku organizátori košického Medzinárodného maratónu mieru, ktorý trikrát vyhral v rokoch 1958, 1962 a 1964.

Kantorek štartoval v maratóne aj na troch olympijských hrách. V roku 1960 v Ríme dobehol štrnásty. O štyri roky skôr v Melbourne skončil rovnako ako v Tokiu 1964 v tretej desiatke. V Melbourne bežal tiež desiatku a obsadil 11. miesto.

Kimberly García síce preteky vyhrala, ale rekord nevylepšila.
Organizátori v Čile sa sekli: Rekord ľahol popolom, ale niečo tam nesedelo Zobraziť článok

Na majstrovstvách Európy v Belehrade v roku 1962 bol piaty a v Budapešti o štyri roky neskôr ôsmy. Ako prvý český vytrvalec zvládol maratón pod 2:20, najlepšie ho zabehol za 2:18:44. Trikrát zvíťazil v populárnom závode Běchovice - Praha a získal deväť majstrovských titulov na tratiach od desiatky po maratón.

(ilustračné foto).
Česi smútia: Zomrela športová legenda a otec slávnej tenistky († 87) Zobraziť článok

Počas kariéry vyštudoval medicínu a po konci atletickej dráhy pracoval ako lekár. Pôsobil aj ako vedúci lekár atletického zväzu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});