Čo to robia s tým Slafkovským? Expert nechápal rozhodnutie trénera

Zámorský novinár Franck Bernard z portálu Montreal Hockey Now kritizuje rozhodnutie trénera Martina St.Louisa posadiť slovenského útočníka ...

Zámorský novinár Franck Bernard z portálu Montreal Hockey Now kritizuje rozhodnutie trénera Martina St.Louisa posadiť slovenského útočníka Juraja Slafkovského v závere stretnutia proti Detroitu na striedačku. Nebol to dobrý nápad, keby nevyhrali, tak pocíti hnev fanúšikov!

Fotogaléria

Slovenský útočník Juraj Slafkovský odohral na ľade Detroitu pri výhre 3:2 po predĺžení solídny zápas, napriek tomu, že nebodoval, zhodujú sa odborníci. Vlaňajšia celková jednotka draftu nastúpila v novozloženom druhom útoku s Coleom Caufieldom a Christianom Dvorakom. Na ľade bol niečo viac ako 13 minút. Mohol si zahrať aj viac, ale tréner Martin St.Louis ho v závere stretnutia posadil na striedačku a nepúšťal do hry.

"Hra s Caufieldom a Dvorakom spravila v prvej tretine so Slafkovským a jeho sebavedomím zázraky. Jeho hra päť na päť a v presilovke bola solídna a opäť sa zdalo, že robí správne rozhodnutia. Stále mu chýba rýchlosť pri uvoľnení, pretože mu často trvá príliš dlho, kým ho nájde puk, ale jeho hra vyzerá povzbudzujúco odkedy opustil útok s Newhookom a Andersonom," písal zámorský expert Franck Bernard z portálu Montreal Hockey Now.

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Coyotes si robia posmech zo Slafkovského: Tvrdá reakcia fanúšikov! Zobraziť článok

Slafkovského výkon sa mu páčil. Čo sa mu ale nepáčilo bolo rozhodnutie trénera St.Louisa posadiť Slováka v dramatickom závere zápasu na striedačku. Podľa Bernarda by kouč Montrealu pocítil naplno hnev fanúšikov Habs, keby v Detroite napokon nevyhrali po góle Caufielda v predĺžení.

"Zdá sa však, že St.Louis nebol úplne spokojný s jeho výkonom, keď ho posadil ku koncu zápasu na lavičku. Všetky náznaky poukazujú na to, že šéf lavičky Montrealu Canadiens sa rozhodol uprednostniť bezpečnejšiu voľbu Jakea Evansa a uzavrieť tak veľmi vyrovnaný zápas. Kritika by mohla byť väčšia, keby Habs tento zápas prehrali, ale víťazstvo môže zmierniť hnev fanúšikov. Bez ohľadu na to, posadiť svoj celkový prvý výber draftu (ktorý hral slušný zápas) neznie ako skvelý nápad - bodka," uzavrel svoje hodnotenie zámorský expert.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk