Obrovské prekvapenie vo francúzskej nominácii: Šancu dostane iba 17-ročný talent!

V nominácii futbalistov Francúzska na nadchádzajúce dva zápasy kvalifikácie ME je aj 17-ročný stredopoliar Warren Zaire-Emery z Paríža ...
  • Zdroj: Northfoto

V nominácii futbalistov Francúzska na nadchádzajúce dva zápasy kvalifikácie ME je aj 17-ročný stredopoliar Warren Zaire-Emery z Paríža St. Germain.

Tréner Didier Deschamps s ním počíta v dueloch proti outsiderovi B-skupiny Gibraltáru (18. novembra) a Grécku (21.), pričom jeho zverenci majú po šiestich zápasoch plný počet bodov a istý postup.

FOTOGALÉRIA: Warren Zaire-Emery

Zaire-Emery strelil v 10 ligových zápasoch dva góly, ku ktorým pridal dve asistencie. Najvýraznejšie zaujal pred mesiacom, keď k víťazstvu PSG v Lige majstrov nad AC Miláno 3:0 prispel dvoma asistenciami.

„Je tu s nami, pretože má to, čo je potrebné na to, aby podával výkony na najvyššej úrovni, aj keď je na jeho pozícii konkurencia," povedal Deschamps. Zaire-Emery bol v nedávnom období kapitán francúzskej „dvadsaťjednotky" pod vedením Thierryho Henryho, so „sedemnástkou" triumfoval na ME. Vo francúzskej lige debutoval v ročníku 2022/2023 a stal sa najmladším hráčom v histórii PSG.

Tréner Francesco Calzona.
Calzona nominoval na záver kvalifikácie 30 hráčov: Návrat útočníka Slovana Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});