Američan je v Devínskej Novej Vsi stredobodom pozornosti: Slovensko je ako Texas

Zranenie ho vyradilo zo životného zápasu s Michalovcami v osemfinále Slovnaft Cupu! Americký brankár Luke Ryan Kleinpeter (21), ktorý ...
  • Zdroj: Devínska Nová Ves

Zranenie ho vyradilo zo životného zápasu s Michalovcami v osemfinále Slovnaft Cupu! Americký brankár Luke Ryan Kleinpeter (21), ktorý momentálne oblieka dres Lokomotívy Devínska Nová Ves, sa stal v bratislavskej mestskej časti rýchlo stredobodom pozornosti.

FOTOGALÉRIA: Luke Ryan Kleinpeter

Zaujímajú sa o neho predovšetkým miestne dievčatá, ktorých uchvátil aj výstredný vzhľad mladého Texasana. Kleinpeter pred stredajšou prehrou 0:3 ochotne porozprával v rozhovore pre Nový Čas o svojich ambíciách.

Do zápasu s Michalovcami ste nemohli nastúpiť kvôli zraneniu. Ako sa vám to stalo?

- V poslednom zápase proti Kalinkovu (3:3) som sa dostal do zrážky s jedným zo súperov. Zápas som normálne dohral, no neskôr v šatni sa moje koleno naplnilo vodou, a tak som mimo hry.

Slavia Praha zaskočila taliansky AS Rím.
Slavia Praha si doma poradila s talianskym AS Rím, gól Haraslína Sparte nestačil Zobraziť článok

Ako ste sa z Ameriky dostali do Devínskej?

- Prišiel som sem už pred niekoľkými rokmi. Bol som súčasťou akadémie s názvom Európska futbalová škola. Vlani sme v lete hrali priateľský zápas proti Devínskej Novej Vsi, vedenie si ma všimlo, a tak so mnou podpísali kontrakt.

Čo teda vravíte na Slovensko?

- Na Slovensku som už bol aj pred tým, no tentokrát som tu jednoznačne najdlhšie. Nie je to tu veľmi odlišné od Texasu. Aspoň teda tá časť, z ktorej pochádzam ja... Je tu oveľa viac prírody a lesov, čo má na mňa upokojujúci efekt.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});