Slováci na úvod Nemeckého pohára deklasovali Rakúsko: Uragán za sedem minút!

Slovenskí hokejisti odštartovali úvodný zápas na Nemeckom pohári v Landshute proti Rakúsku vo veľkom štýle. Prvú tretinu vyhrali jasne ...
  • Zdroj: TASR/Andrej Galica

Slovenskí hokejisti odštartovali úvodný zápas na Nemeckom pohári v Landshute proti Rakúsku vo veľkom štýle. Prvú tretinu vyhrali jasne 4:0, keď v rozpätí siedmich minút padli štyri góly. V ďalšom priebehu súboj už len kontrolovali a pridali ešte ďalšie tri góly.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Rakúsko

Do druhej tretiny nastúpili Rakúšania s náhradným brankárom, ale ten po 14 minútach inkasoval a to hneď dvakrát, v rozpätí 17 sekúnd. Ešte predtým Rakúšania znížili, keď po strele Underweger neudržal Hlavaj puk v lapačke a Feldner ho dotalčil do našej siete.

V záverečnej tretine padol už iba jeden gól, keď v 42. min Martin Faško-Rudáš získal puk pri mantineli, dostal sa s ním do bránkoviska a vychutnal si gólmana Müllera.   

Rakúsko - Slovensko 1:7 (0:4, 1:2, 0:1)

Góly: 25. Feldner (Unterwerger) - 8. Takáč (Faško-Rudáš, Cingel), 13. Baláž (Beňo), 15. Okuliar, 15. Baláž (Minárik), 34. Cingeľ (Čerešňák, Paulovič), 34. Okuliar, 42. Faško-Rudáš (Minárik).  Rozhodovali: Schukies, Schadewaldt - Schwenk, Menz, vylúčení: 3:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 328 divákov.

SLOVENSKO: Hlavaj - Gajdoš, Čerešňák, Ivan, Bučko, Beňo, Golian, Korenčík, Hain - Takáč, Cingel, Faško-Rudáš - Okuliar, Roman, Hrehorčák - Minárik, Baláž, Paulovič - Kusko, Šiška, Kukuča.

Rakúsko: Madlener (21. Müller) - Underweger, Maier, Würschel, Wolf, Zündel, Wimmer, Kirschläger, Schnetzer - Feldner, Achermann, Zwerger - P. Huber, Baumgartner, M. Huber - Rebering, Harnisch, Rohrer - Antonitsch, Maxa, Neubauer.

Hlasy po zápase:      

Peter Frühauf, asistent trénera SR: "Musíme byť spokojní, chceme však držať chalanov pri zemi, lebo ďalšie zápasy budú ťažšie. Chceli sme začať aktívne, boli sme odmenení gólmi a nastavilo to tón zápasu. Bolo dôležité, že sme na gól Rakúšanov odpovedali piatym gólom Cingela."

Jozef Baláž, strelec dvoch gólov: "Bol to prvý zápas na turnaji, dobre sme začali. Dali sme rýchle góly, ´jazdili´ nám nohy, cítil som sa úplne super."

Oliver Okuliar, strelec dvoch gólov: "Bola tam dobrá práca od chalanov. Som rád za góly, ale najmä za výkon. Boli sme lepší, každý si plnil čo mal."

Martin Faško Rudáš, strelec siedmeho gólu SR: "Vstúpili sme do zápasu výborne, začiatok druhej tretiny bol všakovaký. Ale potom sme opäť skočili na tú pozitívnu vlnu a už sme si to kontrolovali."

Samuel Hlavaj, brankár SR: "Náročný zápas na koncentráciu, lebo na mňa nešlo veľa striel. Ale zvládol som to a som rád, že sme to dotiahli do víťazného konca. Obrana dnes hrala presne tak, ako si to predstavujem, neviem ako tréneri. Blokovali strely, bolo to výborné. Pri góle sa to odrazilo od korčule, to sa stáva."
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});