Bývalý útočník belasých Tomáš Medveď: Čo odkazuje slovanistom pred zápasom s Lille?

Po nešťastnej prehre na francúzskej pôde prichádza šanca na úspešnejší reparát. Futbalisti bratislavského Slovana siahali pred dvoma ...
  • Zdroj: TASR

Po nešťastnej prehre na francúzskej pôde prichádza šanca na úspešnejší reparát. Futbalisti bratislavského Slovana siahali pred dvoma týždňami v 3. kole skupiny Konferenčnej ligy proti OSC Lille na veľké prekvapenie.

FOTOGALÉRIA: Slovan

Zásluhou strelecky disponovaného Aleksandara Čavriča (29) dlho viedli, no ich nádeje potopila záverečná polhodina, v ktorej domáci favorit dvakrát skóroval a dostal sa na čelo A-skupiny. 

Belasí podali u súpera, ktorého hodnota kádra je o 212 miliónov eur vyššia, veľmi dobrý výkon. Napriek tomu im to body ani finančnú prémiu neprinieslo.

Harry Kane predvádza v Bayerne Mníchov skvelé výkony a potvrdzuje úlohu kanoniera.
Kane si s rodinou užíva v Mníchove luxus: Jedna noc v hoteli za 10-tisíc eur! Zobraziť článok

„Dospeli však k cennému zisteniu, že dokážu favorizovaný Lille zaskočiť. Neboli ďaleko od úspešného výsledku, ktorý by sa rovnal senzácii. Pri zodpovednom výkone celého mužstva, momentálnej streleckej forme Čavriča so Strelcom i mohutnej podpore z tribún môže Slovan v domácej odvete prekvapiť a priblížiť sa k postupu do vyraďovacej fázy,“ uviedol pre Nový Čas bývalý útočník belasých Tomáš Medveď.

Rozdiely po polovici bojov v základnej skupine nie sú medzi trojicou Lille - Slovan - Klaksvík veľké. Pre nášho majstra ide o kľúčový súboj, v ktorom potrebuje zabodovať, aby sa udržal v postupovej hre.

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss starší.
Weiss st. sa teší na plné tribúny a avizuje zmeny v zostave: Poznáme slabinu Lille Zobraziť článok

„Slovan herne rastie. Už nepredvádza kostrbaté výkony ako vlani. Po ligovom víťazstve v derby nad Trnavou získal pohodu a správa sa lídersky. Stúpla jeho ofenzívna sila, čo sa hneď odzrkadlilo na výsledkoch. Je to dobrá vzpruha pred týmto dôležitým zápasom.“

Po zranení sa v sobotu vrátil do zostavy kapitán Vladimír Weiss. Na trávniku Banskej Bystrice odohral polčas a dnes by už mohol pomôcť tímu svojimi skúsenosťami aj na pohárovej scéne.

„Jeho prítomnosť je veľkým povzbudením pre celú kabínu. V poslednom čase ho síce limitujú zranenia, no stále je to hráč, ktorý dokáže na ihrisku aj nemožné veci. Je jedno, či bude hrať 10 alebo 30 minút, vždy však vie vymyslieť na súpera niečo nečakané a prekvapujúce,“ tvrdí Medveď.

Brankára Paríž SG Gianluigiho Donnarummu privítali priaznivci AC Milána hanlivými pokrikmi a hádzaním falošných bankoviek.
Škriniarov spoluhráč to mal v Miláne ťažké: Urážky a falošné bankovky Zobraziť článok

Súčasný Slovan má dobrú fazónu. Dnes nemôže rátať s brazílskym obrancom Lucasom Lovatom, ktorý videl v Lille červenú kartu. Štvrtý tím francúzskej Ligue 1 si dá v odvete väčší pozor na úvod zápasu ako doma, kde ho belasí nachytali na hruškách. „Lille má konsolidovaný káder s hráčmi veľkej hodnoty. Slovan môže uspieť, ak predvedie rozvážny výkon, súpera sa nezľakne a dostane ho pod tlak. Rozhodne sa s ním nemôže pustiť do otvoreného boja, inak by z brejkov inkasoval a bolo by po zápase.“

ČO ŽENIE SLOVAN VPRED?

- pol milióna eur za víťazstvo

- upevnenie postupových šancí

- úspešná ligová séria bez prehry

- návrat kapitána Weissa ml.

- strelecká forma Čavriča a Strelca

- plné tribúny Tehelného poľa

TABUĽKA  A-SKUPINY:

1. Lille 3 4:1 7

2. Slovan 3 4:3 6

3. Klaksvík 3 4:2 4

4. Ľubľana 3 0:6 0

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});