Útočník Matej Kašlík je nováčikom v tíme: Gaučová pozvánka do repre

Odmena za tvrdú prácu! Talentovaného útočníka Mateja Kašlíka (21) čaká debut v seniorskej reprezentácii.
  • Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Odmena za tvrdú prácu! Talentovaného útočníka Mateja Kašlíka (21) čaká debut v seniorskej reprezentácii.

FOTOGALÉRIA: Matej Kašlík

Opora Zvolena dostala pozvánku od kouča Craiga Ramsayho na úvodnú akciu sezóny Nemecký pohár (od 9. do 12. novembra v Landshute), kde naši hokejisti začnú svoje pôsobenie už zajtra súbojom proti Rakúsku. 

Kašlík značnú časť minulej sezóny vynechal pre zdravotné problémy, ale ani to mu nezabránilo, aby dostal premiérovú pozvánku do seniorskej reprezentácie. Jeho skvelé výkony v úvode tohto ročníka si všimol trénerský štáb na čele s Craigom Ramsaym a nominoval mladého zvolenského útočníka.

„Veľmi veľa to pre mňa znamená, že si po vyše roku opäť oblečiem slovenský dres a prvýkrát na seniorskej úrovni. Vždy som o tom sníval a teraz sa mi to splnilo,“ vyjadril sa na pondelkovom zraze nášho výberu v Bratislave Kašlík.

Útočník Zvolena aj prezradil, ako sa o nominácii dozvedel. „Bol som doma na gauči, keď mi volal asistent trénera pán Frühauf a oznámil mi, že ma pozývajú na Nemecký pohár,“ prezradil Matej, ktorý v tejto sezóne odohral 15 duelov, v ktorých nazbieral rovnaký počet bodov za 4 góly a 11 asistencií.

„Darí sa celému tímu, v kabíne je výborná nálada a to sa odzrkadľuje aj na mojich štatistikách. To, že som v reprezentácii, je aj zásluha mojich spoluhráčov,“ pokračoval nováčik Ramsayho výberu, ktorý sa teší na Nemecký pohár.

„Budem sa snažiť pomôcť mužstvu a ukázať, že som si nomináciu zaslúžil,“ dodal Kašlík, ktorého dnes so spoluhráčmi čaká cesta autobusom do Nemecka.

Christián Jaroš spojil svoju kariéru už druhú sezónu v rade s ruskou KHL, kde si príde na poriadny balík.
Z tej sumy sa vám zatočí hlava! Koľko zarába Christián Jaroš v Rusku? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk