Tréner Arsenalu si po kontroverznom góle nebral servítku pred ústa: Je to hanebný verdikt!

Až v 11. kole okúsili futbalisti Arsenalu prvú prehru v tejto sezóne Premier League, keď podľahli domácemu Newcastlu 0:1. „Kanonieri ...
  • Zdroj: TASR/AP

Až v 11. kole okúsili futbalisti Arsenalu prvú prehru v tejto sezóne Premier League, keď podľahli domácemu Newcastlu 0:1. „Kanonieri" mali po zápase ťažké srdce na rozhodcov, ktorí v 64. minúte uznali kontroverzný gól Anthonyho Gordona. Tréner hostí Mikel Arteta dal svoju nespokojnosť rázne najavo.

FOTOGALÉRIA: Mikel Arteta

Gordon zblízka doklepol loptu do bránky a postaral sa tak o jediný zásah stretnutia. Hráči Arsenalu namietali, že pred centrom do šestnástky zachytil Joe Willock loptu už mimo ihriska a Joelinton pred gólom potlačil obrancu Gabriela, čím sa otvoril priestor pre dorážku Gordona.

Hlavný arbiter Stuart Attwell dlho preveroval situáciu s VAR a ten napokon rozhodol v troch separátnych prípadoch v prospech Newcastlu. Podľa videorozhodcov Joelinton Gabriela nefauloval, Gordon nebol v ofsajde a lopta pred centrom do pokutového územia ešte nebola celým objemom za čiarou. Takéto rozhodnutie sa však nepáčilo Artetovi.

Nórsky futbalista Erling Haaland sa zranil.
Kanonier Haaland sa zranil: Je to vážne? Tréner Guardiola prehovoril Zobraziť článok

„Takýto výsledok sa nemal zrodiť. Je hanba, čo sa stalo, že tento gól uznali, navyše v Premier League, ktorú označujú za najlepšiu ligu na svete. Dvadsať rokov žijem v tejto krajine a teraz sa prvýkrát hanbím. Je to hanebný verdikt. Tak veľa je v hre a oni takto rozhodnú... Gól nemal platiť, z mnohých dôvodov. Je to trápne, absolútna hanba," hneval sa kouč Arsenalu na pozápasovej tlačovej konferencii.

S tvrdeniami Artetu nesúhlasil tréner Newcastlu Eddie Howe: „Ešte som si nepozrel videozáznam, no podľa toho, čo som videl, to bol z môjho pohľadu regulárny gól. Vybojovali sme cenné víťazstvo, hráči si zaslúžia uznanie. Podali sme bojovný výkon,"

KONTROVERZNÝ GÓL ANTHONYHO GORDONA:

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});