Vinco Lukáč nakladá Slafkovskému: Nikdy nebol kanonier a nikdy ani nebude!

Legendárny hokejista Vinco Lukáč prehovoril o útočníkovi Montrealu Canadiens Jurajovi Slafkovskom. Kanonier z neho nikdy nebude!

Legendárny hokejista Vinco Lukáč prehovoril o útočníkovi Montrealu Canadiens Jurajovi Slafkovskom. Kanonier z neho nikdy nebude!

Fotogaléria

Slovenský útočník Juraj Slafkovský stále čaká na prvý gól v tejto sezóne NHL. Hoci od trénera Martina St.Louisa dostáva viac dôvery, ako v nováčikovskom ročníku. Nastupuje na krídle druhého útoku, má viac času na ľade. V deviatich zápasoch ale zaznamenal len jednu asistenciu. Legendárny Vinco Lukáč prehovoril o Slafkovskom pre Šport24.sk. "Nikdy nebol kanonier a nikdy ním ani nebude. Keď nedával góly v juniorke a ani u mužov v TPS Turku, nebude ich dávať ani v NHL. On nie je rodený strelec, ako boli Pálffy, Gáborík, Malkin, Crosby či ďalší, takže je zbytočné sa o tom aj baviť,“ myslí si legendárny hokejista.

Juraj Slafkovský (dole na ľade) má po 9 dueloch na konte jediný bod.
Fanúšikom Montrealu dochádza trpezlivosť: Slafkovský to od nich schytal Zobraziť článok

Ako celková jednotka draftu a navyše v Montreale, kde je hokej doslova náboženstvom, čelí Slafkovský veľkému tlaku a očakávaniam. Z toho pramení aj kritika, ktorej sa mu dostáva. Najlepšieho strelca a najužitočnejšieho hráča olympiády v Pekingu si ale zastal tréner St.Louis, ktorý vyjadril spokojnosť s progresom Slováka. "Som veľmi nadšený jeho pokrokom v posledných 12 mesiacoch. Oveľa častejšie je pri puku ako vlani. Je na správnych miestach. Nemôžem sa dočkať, až uvidím, kde bude o ďalších 12 mesiacov," cituje kouča Canadiens portál tvasports.ca.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk