Vyjadrenie Schumacherovho právnika: Pre TOTO sa nikde nepíše o jeho stave

Právnik Michaela Schumachera (54) Felix Damm sa vyjadril k tomu, prečo aj takmer 10 rokov po nehode na lyžiach chýba oficiálna správa ...

Právnik Michaela Schumachera (54) Felix Damm sa vyjadril k tomu, prečo aj takmer 10 rokov po nehode na lyžiach chýba oficiálna správa o jeho zdravotnom stave.

Fotogaléria

Damm pripomenul, aká intenzívna bola prítomnosť médií pred nemocnicou v Grenobli v dňoch následujúcich po nehode. V tomto období boli počas tlačových konferencií s lekármi poskytnuté prvé informácie o jeho zraneniach.

"Stále mám v pamäti obraz mnohých novinárov a fotografov, ktorí niekoľko dní po nehode čakali na informácie pred nemocnicou v Grenobli," povedal pre nemeckú publikáciu LTO.

"Aby sme odľahčili tento tlak, prvé všeobecné informácie o zraneniach boli poskytnuté na tlačových konferenciách, na ktorých boli prítomní aj ošetrujúci lekári. V skutočnosti bol obsah klasifikovaný ako súkromný. To bolo naozaj nové. Dovtedy boli informácie o súkromných záležitostiach absolútne tabu."

Na snímke predseda Smer-SD Robert Fico.
Česká legenda o Ficovi: Skorumpovaný mafián, je rovnaký ako Putin! Zobraziť článok

Čo sa týka záverečnej zdravotnej správy o Schumacherovom stave, tú sa vraj napokon rozhodli odmietnuť.

"Vždy išlo o ochranu súkromných vecí. Samozrejme, veľa sme diskutovali o tom, ako to urobiť, takže sme zvažovali aj to, či by záverečná správa o Michaelovom zdravotnom stave nebola tou správnou cestou. Ale to by nebol koniec a museli by existovať neustále aktualizované správy," vyjadril sa právnik legendy F1.

Slovenský cyklista Peter Sagan.
Tak tohto kolegu by pri Saganovi nečakal nikto: Z nepriateľov kamaráti? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});