Kulturistická legenda George Pipasik: Takto dnes vyzerá Slovák, ktorý trénoval Stalloneho!

Patrí medzi legendy svetovej kulturistiky! Slovenský rodák George Mackie Pipasik (83), ktorý po emigrácii vybudoval v Kalifornii svetoznáme ...
  • Zdroj: FB Orange Gym,archív G. Pipasika

Patrí medzi legendy svetovej kulturistiky! Slovenský rodák George Mackie Pipasik (83), ktorý po emigrácii vybudoval v Kalifornii svetoznáme fitnescentrum, oslavuje 83 rokov. Pod jeho vedením sa pripravovali mnohé hviezdy Hollywoodu, medzi nimi aj Silvester Stallone či Arnold Schwarzenegger. 

FOTOGALÉRIA: Takto dnes vyzerá Slovák, ktorý trénoval Stalloneho!

Blahoželanie k narodeninám a fotku zverejnilo na svojej stránke fitko Orange gym by George Pipasik z rakúskeho mestečka Bruck an der Leitha, pri zrode ktorého stál aj rodák z Cerniny (okr. Svidník):

„Všetko najlepšie k 83. narodeninám najlepšiemu trénerovi na svete!“ znie status na ich stránke. Fotografie či informácie o uznávanom trénerovi, 4-násobnom majstrovi ČSSR v kulturistike a priekopníkovi v budovaní posilňovní sú zriedkavé. Rozhovory v posledných rokoch neposkytuje vôbec, hoci sa podľa dostupných informácii presťahoval z USA späť na Slovensko.

V roku 1968 emigroval do USA, keďže komunistický režim kulturistiku neuznával a športovci v tejto oblasti necítili dostatočnú podporu. Usadil sa v Kalifornii, kde najskôr len cvičil a trénoval. Neskôr si splnil svoj sen a v roku 1982 si v Santa Monice otvoril vlastný gym.

Lisa Lyonová na fotografiách s legendárnym Arnoldom Schwarzeneggerom.
Zákerná choroba bola nad jej sily: Zomrela priekopníčka ženskej kulturistiky (†70) Zobraziť článok

Tréner Hollywoodu

Vďaka dobrému chýru sa mu doň začali prihlasovať aj mnohé hollywoodske hviezdy. Jeho klientmi boli Tom Hanks, Tony Curtis, Sally Field či Dolph Lundgren.

Jeho najznámejším zverencom však bol nepochybne Arnold Schwarzenegger. Ten bol jeho vzorom už v mladosti, v roku 1974 ho George dokonca ako osobný tréner 8 mesiacov pripravoval na Mr. Olympia, kde Arnold posledný raz obhájil svoj titul.

V tom čase plánovali aj spoločnú posilňovňu, ale to napokon nevyšlo a slovenský rodák si ju otvoril vo vlastnej réžii. Práve v nej už potom pripravoval Silvestra Stalloneho na životnú rolu v sérii Rambo a Rocky! Stallone v nich ohúril perfektne vypracovaným telom a impozantnými svalmi. To všetko bola zásluha hodín driny s Pipasikom v santamonickej telocvični. Slávny tréner sa následne objavil aj na záberoch zo zákulisia nakrúcania kultovej série Rambo, kde bol členom Stalloneho najužšieho tímu.

Kaan Kazgan verzus Savas Cebeci, bitka MMA bojovníka s kulturistom.
Svaly nie sú všetko: Krvavá bitka kulturistu a MMA zápasníka mala jasného víťaza! Zobraziť článok

So žiadosťou o podrobnejší rozhovor sme sa obrátili na kontakt, ktorý nám poskytli v Orange Gyme.

„Pán Pipasik už nemá záujem o žiadnu medializáciu. Má 83 rokov a verejne dostupné informácie sú dostatočné na to, aby sa Slováci dozvedeli, čo tento významný človek – Slovák, dokázal vo svete kulturistiky a v Hollywoode,“ informoval nás obratom Marek Massay, držiteľ marketingových a tréningových licencií značky Georga Pipasika.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});