Najkrajšia atlétka sveta otvorene o svojich zárobkoch: Len športom by som sa neuživila

Alica Schmidtová (24) je mnohými označovaná za najkrajšiu ženu vo svete atletiky. V lete sa zúčastnila aj majstrovstiev sveta v Budapešti, ...
  • Zdroj: Instagram/@alicasmd

Alica Schmidtová (24) je mnohými označovaná za najkrajšiu ženu vo svete atletiky. V lete sa zúčastnila aj majstrovstiev sveta v Budapešti, no teraz šokujúco priznala, že iba športom by sa veľmi ťažko uživila.

FOTOGALÉRIA: Najkrajšia atlétka otvorene o svojich zárobkoch

Nemecká reprezentantka má na svojom konte striebro a bronz z európskych juniorských šampionátov v štafete na 4x400 metrov. V roku 2021 síce bola na olympiáde len ako náhradníčka, ale tento rok sa na MS predstavila v ženskej aj zmiešanej štafete, takže o jej elitných kvalitách nemožno pochybovať.

Teraz však vo videu na sociálnej sieti TikTok priznala, že čisto ako športovkyňa by mala veľký problém uživiť sa. „V podstate musím povedať, že pre väčšinu nemeckých atlétov to nie je jednoduché," oznámila otvorene svojim fanúšikom.

Reni má naozaj skvelú postavu.
Na Slovensku rastie ozdoba atletických mítingov: Krásna diaľkárka rada dráždi! Zobraziť článok

„Pokiaľ sme v reprezentačnej zostave, dostávame 700 eur od Sporthilfe," prezradila príjem od organizácie, ktorá podporuje najlepších a najtalentovanejších športovcov v Nemecku.

Okrem toho má ešte možnosť získať nejakú čiastku od klubu, no podľa jej slov sú to len drobné finančné prostriedky, ktoré väčšinou nestačia na prežitie. Ďalej by si mohla zarobiť, keby súťaží samostatne. To však môže byť veľmi rizikové.

​Samozrejme, práve Schmidtová sa na celkové príjmy rozhodne sťažovať nemôže. Má množstvo sponzorov a veľmi dobre jej pomáhajú sociálne siete. Len na Instagrame má 4,7 milióna sledovateľov. „Som veľmi vďačná, že si zarábam na sociálnych sieťach, takže nemusím mať nič pomimo," vyhlásila s tým, že pre vrcholových nemeckých atlétov nie je práca či štúdium nič neobvyklé.

Sexi atlétka navyše svojich priaznivcov pravidelne zásobuje krásnymi fotografiami.

Sexi Alica Schmidtová vyzvala Haalanda na súboj.
Najsexi atlétka vyzvala na súboj hviezdneho Haalanda: V kráse dominuje, zvíťazí aj v behu? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});