Piatoligista ohúril v Slovnaft Cupe: Trenčín vyradili študenti, grafik, úradník i barman

O Lokomotíve Devínska Nová Ves rozpráva teraz celé futbalové Slovensko. Šiesty tím piatej bratislavskej ligy totiž šokujúco vyradil v ...
  • Zdroj: fcb/DNVFCL

O Lokomotíve Devínska Nová Ves rozpráva teraz celé futbalové Slovensko. Šiesty tím piatej bratislavskej ligy totiž šokujúco vyradil v 4. kole Slovnaft Cupu druhé mužstvo prvej ligy AS Trenčín (1:1, 6:5 na 11 m). Ide pritom o amatérov, medzi ktorými sú študenti, rôzni pracovníci, úradník, grafik, barman...

FOTOGALÉRIA: Devínska Nová Ves

Kým Devínska Nová Ves má ročný rozpočet klubu na úrovni 70-tisíc eur, tak okrem jedného má každý hráč Trenčína vyššiu trhovú hodnotu (spolu 4,63 milióna eur).

Na futbale je však krásne, že nie vždy rozhodujú peniaze, ale dôležitejšie je srdce a odhodlanie. A presne toto sa podarilo ukázať hráčom z bratislavskej mestskej časti proti obrovskému favoritovi.

2019: Mesík odohral za Spartak Trnava jednu ligovú sezónu.
Ivan Mesík hral za Trnavu i Nordsjaelland: Fandí Spartaku a čaká prestrelku Zobraziť článok

„Som šťastný, že moji hráči sa rozhodli vyhrať svojím postojom. Z chlapcov sa stali chlapi a budú mať doživotné právo rozprávať svojim deťom, ako sa to robí. Pre nás všetkých je to zážitok na celý život,“ uviedol tréner Lukáš Luknár s tým, že po postupe nasledovala obrovská oslava.

Futbalisti PSG sú najväčším favoritom francúzskej Ligue 1.
Liga majstrov: Škriniarov Paríž nedal Milánu šancu, Newcastle prvýkrát zdolaný Zobraziť článok

Po nej sa jeho zverenci museli opäť vrátiť do bežného života, v ktorom si na chlieb zarábajú inak ako futbalom. V ich kádri nájdeme pracovníkov z rôznych odvetví. Jeden je na materskej dovolenke. Iba traja legionári sa venujú futbalu, no nie sú profesionáli. Naopak, v Trenčíne nájdeme aj slovenských reprezentantov, keďže Francesco Calzona pravidelne povoláva mená z AS. O to viac majú prvoligisti o čom premýšľať.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});