Benzema čelí vážnemu obvineniu: Sympatie k radikálnym islamistom?

Francúzska krajne pravicová politička Marine Le Penová obvinila úradujúceho najlepšieho svetového futbalistu Karima Benzemu zo sympatií ...
  • Zdroj: Northfoto

Francúzska krajne pravicová politička Marine Le Penová obvinila úradujúceho najlepšieho svetového futbalistu Karima Benzemu zo sympatií k radikálnym islamistom.

FOTOGALÉRIA: Karim Benzema a Marine Le Penová

Ako referuje web španielskeho denníka Marca, zároveň skritizovala francúzskeho ministra vnútra Géralda Darmanina, že v súvislosti s Benzemom použil "dymovú clonu", keď na jednej strane hovoril o údajných väzbách hráča na Moslimské bratstvo a na druhej strane nepodnikol kroky k tomu, aby francúzska legislatíva označila toto hnutie za zakázané.

"Nemám presné informácie, aké má Darmanin, ale pravdou je, že Benzema, ktorý už ani nežije vo Francúzsku, jednoznačne sympatizuje s najradikálnejším islamizmom,“ povedala Le Penová v rozhovore pre rozhlasovú stanicu RMC. Na otázku, čo vraví na to, že futbalistov právnik poprel Benzemove väzby na Moslimské bratstvo a preto zvažuje trestné oznámenie na Darmanina, odvetila: "Treba sa na to pozrieť."

Zároveň poznamenala, že prípadné sympatie Benzemu k Moslimskému bratstvu nemôžu mať dôsledky, pokiaľ táto ideológia nebude zakázaná.

Benzema pred niekoľkými dňami na platforme X, vyzval na modlitby za obyvateľov Pásma Gazy, ktorí podľa neho obeťami nespravodlivých bombových útokov zo strany izraelskej armády nešetriace žiadne ženy ani deti. Status 35-ročného Benzemu, ktorý má alžírsky pôvod, vyvolal kontroverzné reakcie, keďže pripísal Izraelu vinu za dianie na Blízkom východe. Izraelská armáda však spustila operácie voči Pásmu Gazy po tom, ako militantné hnutie Hamas v sobotu 7. októbra zaútočilo na izraelské územie.

Dánsky futbalista Nicklas Bendtner (vľavo) ukončil kariéru v roku 2021.
Bývalý futbalový reprezentant má nový džob: Robí si srandu z celebrít Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});